Sampo A SDB är ett börsbolag som är verksamt inom finanssektorn. Bolaget grundades år 1909 och har sitt huvudkontor i Helsingfors, Finland. Sampo A SDB är känt för att vara en av de största försäkringskoncernerna i Norden och Baltikum.

Bolaget är verksamt inom tre huvudsakliga affärsområden: försäkring, bank och kapitalförvaltning. Inom försäkringssegmentet erbjuder Sampo A SDB olika typer av försäkringar, såsom livförsäkringar, skadeförsäkringar och sjukförsäkringar. Inom banksegmentet erbjuder bolaget olika banktjänster, inklusive lån, sparande och betalningslösningar. Inom kapitalförvaltning erbjuder Sampo A SDB investeringslösningar och förvaltar kapital åt sina kunder.

Sampo A SDB är noterat på Helsingforsbörsen och ingår i OMXH25-indexet, som består av de 25 mest omsatta aktierna på börsen. Bolaget har en stark närvaro på den nordiska marknaden och har även expanderat till andra europeiska länder.

Sampo A SDB har en lång historia av framgång och har erhållit flera utmärkelser och erkännanden för sin finansiella stabilitet och kundservice. Bolaget strävar efter att vara en pålitlig och ansvarsfull aktör inom finanssektorn och arbetar aktivt med att möta sina kunders behov och förväntningar.

Sammanfattningsvis är Sampo A SDB ett börsbolag inom finanssektorn som erbjuder försäkringar, banktjänster och kapitalförvaltning. Bolaget har en stark närvaro på den nordiska marknaden och strävar efter att vara en pålitlig och ansvarsfull aktör inom branschen.
Telegram om bolaget Sampo

Sampo aktie

Namn
Sampo
Status
Listad
Ticker
SAMPO SDB
Lista
Large Cap
Aktier
501 796 752