Trelleborg AB är ett svenskt börsbolag som grundades år 1905 och är idag en global ledare inom polymerlösningar och tekniska produkter. Bolaget är verksamt inom tre huvudsakliga affärsområden: Trelleborg Industrial Solutions, Trelleborg Sealing Solutions och Trelleborg Wheel Systems.

Trelleborg Industrial Solutions erbjuder innovativa lösningar inom bland annat offshore, bygg och anläggning samt fordonsindustrin. Bolaget tillhandahåller högpresterande polymerprodukter och system som förbättrar effektiviteten och hållbarheten för sina kunder.

Trelleborg Sealing Solutions är specialiserat på utveckling och tillverkning av tätningar och packningar för olika industrier, inklusive fordonsindustrin, flyg- och rymdteknik samt medicinteknik. Bolaget fokuserar på att erbjuda kundanpassade lösningar som möter de strängaste kraven på prestanda och tillförlitlighet.

Trelleborg Wheel Systems är en ledande leverantör av däck och hjul till jordbruks- och skogsindustrin, materialhantering och byggsektorn. Bolaget erbjuder högkvalitativa produkter som förbättrar maskiners prestanda och effektivitet.

Trelleborg är känt för sin starka innovationskultur och sitt fokus på att utveckla hållbara lösningar. Bolaget strävar efter att vara en pålitlig partner för sina kunder och arbetar aktivt med att minska sin miljöpåverkan genom att använda återvunna material och energieffektiva processer.

Med sin globala närvaro och breda produktportfölj har Trelleborg etablerat sig som en pålitlig aktör inom sina olika affärsområden. Bolaget fortsätter att växa och utvecklas genom strategiska förvärv och investeringar i ny teknik för att möta marknadens behov och stärka sin position som en global ledare inom polymerlösningar och tekniska produkter.
Telegram om bolaget Trelleborg

Trelleborg aktie

Namn
Trelleborg
Status
Listad
Ticker
TREL B
Lista
Large Cap
Aktier
255 125 919
Sektor
Industri