Det finns faktiskt fritidsaktiviter som är bra att ha på CV:t.
Det finns faktiskt fritidsaktiviter som är bra att ha på CV:t. - Foto: Pexels / Pexels

5 fritidsaktiviteter – som ser bra ut på CV:t

Det är inte bara utbildning och arbetserfarenhet som kan öka dina chanser att bli anställd. Här är fem trevliga fritidsaktiviteter som är bra att ha på ditt CV.


1. Maratonlöpning eller triathlon

Deltagande i maraton eller triathlon är inte bara en utmärkt fysisk aktivitet, det demonstrerar också din förmåga att sätta och uppnå långsiktiga mål. Förberedelserna inför dessa evenemang kräver månader av disciplinerad träning och fysisk ansträngning. Det visar också på din beslutsamhet, uthållighet och förmåga att hantera stress, vilket är värdefulla egenskaper i arbetslivet. Dessutom signalerar det att du är hälsomedveten och kan hantera din tid och energi på ett bra sätt.

2. Klättring och vandring

Att ägna dig åt bergsklättring eller vandringsresor kan tyda på att du är äventyrlig och redo att ta dig an utmaningar. Det kan också visa att du har en stark karaktär och kan hantera komplexa situationer med tålamod och beslutsamhet. Dessutom är dessa aktiviteter ofta i grupp, vilket betyder att du får erfarenhet av att arbeta i team. Att klättra eller vandra demonstrerar även din förmåga att planera och genomföra projekt, vilket är användbart i många yrken.

8 varor du har haft i skafferiet alldeles för länge

3. Volontärarbete eller samhällstjänst

Att engagera dig i volontärarbete eller samhällstjänst är en stark indikation på din vilja att bidra till samhället och göra en positiv inverkan på världen. Det visar att du är en ansvarskännande individ som värdesätter gemenskap och samarbete. Volontärarbete kan också utveckla dina ledaregenskaper, organisatoriska färdigheter och förmåga att arbeta med människor från olika bakgrunder. Det kan också ge dig möjligheten att utveckla specifika tekniska färdigheter, beroende på den typ av volontärarbete du engagerar dig i.

4. Grafisk design och fotografering

Att ägna dig åt grafisk design eller fotografering är ett tecken på att du har en kreativ sida och ett öga för detaljer. Det kan också tyda på att du är tekniskt kunnig och att du har koll på hur man använder moderna verktyg och programvaror. Dessutom, i arbetsprojekt där estetik och kommunikation är viktigt, kan dina konstnärliga färdigheter vara en stor tillgång. Dessa hobbyer kan också utveckla ditt tålamod och din förmåga att kritiskt analysera och förbättra ditt arbete, vilket är färdigheter som många arbetsgivare söker.

Svårt att sova? Ta genast bort detta från sovrummet

5. Musik

Att behärska ett musikinstrument eller sångteknik kräver tid, disciplin och engagemang. Det visar på din förmåga att fokusera på ett mål och arbeta mot det över tid. Att du håller på med musik kan också tyda på att du har en god lyssningsförmåga och en förmåga att harmonisera med andra, vilket är viktiga egenskaper i arbetslivet. Om du har uppträtt på scen, kan det dessutom vara ett tecken på att du är bekväm med presentationer och att tala inför publik.

LÄS MER: Trött efter jobbet? Så blir du pigg fort – 6 enkla knep

CV
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!