Hemmaträningen går både enklare och smidigare om man har rätt utrustning.
Hemmaträningen går både enklare och smidigare om man har rätt utrustning. - Foto: Pexels

​Här är de fem första sakerna du bör skaffa för att träna hemma

Hemmaträning är både enkelt och effektivt – om du har rätt utrustning. Här är några tips på vad du kan investera i för att få ut det mesta av din träning i hemmets lugna vrå.


Att träna hemma har många fördelar. Du sparar tid och pengar, du slipper trängas på gymmet och du kan träna när du vill. Men för att få en bra och varierad träning behöver du också ha några saker som hjälper dig att utmana din kropp på olika sätt. Här är fem av de viktigaste sakerna som du bör skaffa för att träna hemma.

1. Yogamatta

En yogamatta är inte bara bra för yoga, utan också för alla andra övningar som du gör på golvet. En yogamatta ger dig ett mjukt och skönt underlag som skyddar dina leder och muskler från hårda golv. Den ger dig också ett bättre grepp och stabilitet när du gör övningar som plankan, situps eller armhävningar. En yogamatta är lätt att rulla ihop och förvara när du inte använder den.

2. Hantlar

Hantlar är ett måste för att träna styrka hemma. Med hantlar kan du träna alla stora muskelgrupper i kroppen, som armar, axlar, bröst, rygg, mage och ben. Du kan välja mellan olika vikter beroende på din nivå och ditt mål. Hantlar är också bra för att göra din träning mer dynamisk och rolig, eftersom du kan variera dina övningar med olika rörelser och kombinationer.

3. Hopprep

Hopprep är ett fantastiskt redskap för att träna kondition hemma. Hopprep är inte bara kul, utan också effektivt för att bränna kalorier, öka din puls och förbättra din koordination och balans. Hopprep är också lätt att ta med sig utomhus om du vill byta miljö eller få lite frisk luft. Du kan hoppa rep i olika tempon, längder och stilar för att utmana dig själv på olika sätt.

4. Gummiband

Gummiband är ett annat bra alternativ för att träna styrka hemma. Gummiband ger dig ett motstånd som du kan anpassa efter din nivå och ditt mål. Med gummiband kan du träna alla stora muskelgrupper i kroppen, precis som med hantlar, men med mindre risk för skador eller överbelastning. Gummiband är också smidiga att använda och förvara, eftersom de tar liten plats och väger nästan ingenting.

5. Balansboll

En balansboll är ett roligt och utmanande redskap för att träna hemma. En balansboll ger dig möjlighet att träna både styrka, balans och stabilitet på samma gång. Med en balansboll kan du göra många olika övningar som involverar flera muskelgrupper samtidigt, som knäböj, bänkpress eller rygglyft. En balansboll kräver också att du aktiverar din bålstyrka och håller spänningen i hela kroppen när du tränar.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!