Få till en perfekt eyeliner med denna guide
Få till en perfekt eyeliner med denna guide - Foto: Pontus Lundahl/ Pexels/TT

Behärska eyeliner-konsten: Steg-för-steg guide till flawless vingar

Lär dig skapa en perfekt eyeliner med denna steg-för-steg-guide. Förbered ditt ansikte, välj rätt eyeliner, applicera noggrant och justera för bästa resultat. Öva för att bemästra tekniken!


Att göra en perfekt eyeliner kan vara en utmanande uppgift, men med tålamod, övning och rätt teknik kan du bemästra konsten att applicera eyeliner. Här är en steg-för-steg-guide för hur du skapar den perfekta eyelinern.

1. Förbered ditt ansikte

Innan du börjar med eyelinern, se till att du har rengjort, återfuktat och applicerat grundläggande makeup som foundation och concealer. Detta ger en jämn och fräsch grund att arbeta på.

2. Välj rätt eyeliner

Det finns många olika typer av eyeliners att välja mellan, som flytande, gel, penna och krita. Flytande eyeliners ger en skarp och exakt linje, medan gel och penna eyeliners ger en mjukare och mer suddig effekt. För nybörjare kan det vara lättare att börja med en penna eller gel eyeliner.

3. Spegelpositionering

Stå framför en spegel med bra belysning och placera spegeln något under ansiktshöjd, så att du kan se dina ögonlock när de är halvöppna. Detta underlättar appliceringen av eyelinern.

4. Håll ditt öga stabilt

Använd ena handen för att försiktigt dra upp ditt ögonbryn och hålla ögonlocket sträckt. Detta ger dig en jämn yta att arbeta på och minskar risken för att eyelinern blir ojämn.

5. Börja i mitten

Börja applicera eyelinern vid mitten av övre franslinjen, nära fransrötterna. Använd små streck eller punkter för att skapa en tunn linje som följer franslinjen.

6. Bygg linjen

Fyll i luckorna mellan strecken och skapa en tunn, jämn linje längs övre franslinjen. Börja tunnare vid ögonvrån och gör linjen tjockare mot yttre ögonvrån för att skapa en vinge.

7. Skapa vingen

För att skapa vingen, följ den naturliga vinkeln på ditt nedre ögonlock och dra en linje utåt och uppåt. Denna linje kan du göra så lång eller kort som du själv vill ha. Anslut sedan den övre delen av vingen till den linje du har dragit längs övre franslinjen.

8. Jämna ut linjen

Om du använder en flytande eyeliner, kan du använda en tunn pensel eller en tops doppad i makeupremover för att jämna ut eventuella ojämnheter och korrigera formen på vingen.

9. Upprepa på andra ögat

Upprepa stegen på ditt andra öga och försök att göra vingarna så symmetriska som möjligt. Det kan vara en bra idé att växla mellan ögonen under processen för att säkerställa att de blir jämnt matchade.

10. Låt eyelinern torka

Ge eyelinern några sekunder att torka och sätta sig innan du öppnar ögonen helt. Detta minskar risken för att eyelinern kladdar av sig på ögonlocket.

Att göra en perfekt eyeliner kan vara en konstform, men genom att följa dessa steg och öva regelbundet kommer du snart att bli en expert på att skapa vackra och sofistikerade ögonmakeup-looks.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!