Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Uggs, tomteskägg och clownsmink – här är de de värsta stilmissarna

Nöje | 09/03/2014 14:29

Tiden då det räckte med en skjorta, en klocka och en utbildning är över. I dag ska det experimenteras hejvilt med olika stilar, kläder och looks. Så för er som gillar att testa lite allt möjligt – här kommer några tips på hur du kan undvika de vanligaste stilmissarna enligt Nyheter24:s Gabriella Bark.

Tjejer


Försök inte att ta efter kändisarna

Luras inte av kändisar och crazy stilikoner då dessa nissar ofta sitter på 200 millar mer än du. De kan se ut precis hur de vill. Men runt vårkvisten ser man ofta supervackra, vanliga tjejer komma och gå med hämtkaffe, poncho, en lusäten mössa, halvskitigt hår och avskrapat nagellack. Det är inte Mary-Kate Olsen... det ser bara ut som att näsgodiset tagit över så du glömt att duscha och tvättat håret. Lite så. 

Uggs

Jag vet jättesköna och så vidare, men det är nästan svårt att med ord förklara hur fula de är. 

De stora ögonbrynen (som är ditmålade)

Ögonbryn har gjort en comeback. Mindre smink, ljusa läppar och ett par breda fylliga bryn ger ett väldigt snyggt och naturligt intryck. Nu har fenomenet dock fått överslag. Folk köper pennor och penslar och målar dit bryn som ser ut att vara ditmålade med tuschpenna. Inte nog med detta så kombineras det ofta med ett knallrött läppstift och en mössa för en "bohemchic" look. Tjejer, det är inte Kate Moss. Ett automatvapen och lite dynamit och det är Jokern

Lösning: Välj en ljusare penna, tona, sudda eller färga brynen?

Vita strumpbyxor

Vem köper det? Inte nog med att du nu har vita ben så ser huden bara allmänt grotesk ut. Köp svarta eller de beiga med skimmer annars inga alls. 

Det gula håret 

När mörkhåriga tjejer ska blondera sig och det blir gult. Men de själva anser att det är blont. Att gå från mörkhårig till blond är ingenting du ska försöka få fram på en gång och framför allt inte göra själv. Jobba fram färgen succesivt och var inte dumsnål – gör det hos en bra frisör. 

Oskötta exstentions

Tjejer, ni måste se era extentions som era barn. Det krävs tid, pengar tålamod och förståelse för att ta hand om löshår. Se framförallt till att ditt löshår är i samma färg som ditt vanliga, det misstaget har man ju själv gjort. 

Killar


Tomteskägget

Varför går det en trend där superheta killar odlar skägg, sparar ut håret och "sunkar ned sig" (även Ashton Kutcher och Brad Pitt gjorde det). Från fräscht manface till uteliggare? Hur ska man kunna pussas i vårsolen med det där? "Real men have beards", nej, Gandalf och Jultomten har dessa skägg. Vad hände med en manlig stubb? Fram med gräsklipparen.

För korta jeans.

Detta är vanligare än man tror. Killar som vuxit ur sina jeans behåller dem ändå. Och det ser – hemskt ut. Kläder av dålig kvalité som du haft längre än 1-2 år – släng. Det ser malätet ut.

För mycket parfym

Frågan jag alltid får upp i mitt huvud när jag står bredvid dessa killar på tunnelbanan är – varför säger ingen till dem? I stället för att totalt dränka dig i sötsliskiga sörja – köp en Aqua Di Gio, ta två sprut och nöj dig där.

Låtskrivarmössan

Visst en shysst mössa och en väl tilltagen halsduk kan vara riktigt hett. Men varför klämmer ni killar på er dessa låtskrivarmössor som er ut som en kapsyl? 

Båda könen


Går man bort ska man vara tjusig 

Går man bort är det rådande normer som man går efter. Det är både oartigt och respektlöst att komma i din "det här är jag-mundering". Att du letar din identitet behöver du inte visa på någons tillställning, det får du göra hemma. Ta av dig Wasp-tröjan och sätt på dig en skjorta. 

Flickvän/pojkvän-tatueringen

Har ingen direkt motivering mer än – tatuera aldrig in din partners namn på kroppen.