Bambi Thug kräver att Israel utesluts ur Eurovision.
Bambi Thug kräver att Israel utesluts ur Eurovision. - Foto: Martin Meissner/AP/TT & Jessica Gow/TT.

Irlands artist kräver att Israel utesluts ur Eurovision

Efter att Nederländernas Joost Klein diskas från Eurovisionfinalen dyker inte Irlands bidrag upp under lördagens genrep. I ett inlägg på Instagram förklarar artisten varför.


Finalen i Eurovision song contest står inför dörrarna och artisterna kör genom sitt sista genrep. Det är mycket som hänt under finaldagen. 

Här vägrar artisten vara med på bild med Israels Eden Golan

Nederländernas artist Joost Klein med sitt bidrag "Europapa" diskades från tävlingen bara några timmar innan finalen. Enligt Europeiska radio- och tv-unionen, EBU rör det sig om en "incident" mellan Klein och en kvinnlig medarbetare på produktionen.

Polisen i Malmö utreder misstänker Klein för olaga hot. 

LÄS MER: Nederländerna diskas i Eurovision

Efter att det stod klart att Nederländernas bidrag inte skulle få vara med i finalen backade även Irlands artist Bambi Thug. Hon syntes inte till under lördagens genrep och istället visade man upp en film från ett av hennes tidigare framträdanden.

Tittarna rasar på Bambie Thugs Eurovision-bidrag: "Hemskt"

Under lördagens genrep visades istället Bambi Thugs bidrag på skärm. Foto: Andreas Hillergren/TT.

Irlands artist Bambi Thug: "Jag hoppas"

På sin Instagram skriver sångerskan följande:

"Det uppstod en situation medan vi väntade på att gå upp på scen som jag kände att jag behövde uppmärksamma EBU på. EBU har tagit det här på allvar och vi har haft en diskussion om vad som behöver göras. Det här betyder att jag missar generalrepetitionen. Jag är ledsen till alla fans som har kommit för att se mig"

Bambi Thug verkar inte själv vara säker på om hon kommer att uppträda eller inte under finalen. Hon avslutar meddelandet med att säga "Jag hoppas att se er från scen i kväll"

Foto: Skärmavbild/Instagram @bambithug.

Bambie Thug kräver att Israel utesluts

Detta var emellertid inte den enda anledningen till att Bambi Thug uteblev från lördagens genrep. I en intervju med irländska RTE säger hon att hon vill att Israel ska uteslutas.

Under repetionen inför semifinalen hade Bambie Thug skrivit orden ”vapenvila” och ”frihet för Palestina” på sin kropp i det senmedeltida skriftspråket ogham, enligt Aftonbladet

Bambie Thug är kritisk till vad Israels kommentator sagt om hennes framträdande under onsdagen.

– Det kommer vara mycket trollformler, svart magi, satanistiska symboler och voodoodockor, sa kommentatorn då, enligt RTE.

Vad gäller Israels Eden Golan möttes hon fortsatt av burop från publiken under lördagens genrep.

MISSA INTE: Eurovision-artist tar avstånd från Israels Eden Golan

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!