17-årig flicka överfallen av gäng – trodde hon skulle dö

- 06/02/2013, 12:28
1 av 4

Junge, Heiko/SCANPIX

2 av 4

Foto: TV3/Efterlyst

3 av 4

Foto: TV3/Efterlyst

4 av 4

Foto: TV3/Efterlyst

En 17-årig flicka slogs ner brutalt i Arboga den 15 januari. Nu vädjar polisen till allmänheten om hjälp i kvällens Efterlyst på TV3.

ARBOGADen 17-åriga flickan var på väg hem från sin praktikplats i Arboga på eftermiddagen den 15 januari när hon överfölls av ett ungdomsgäng. En man i 20-årsåldern sprang i kapp och slog ner henne.

– Han dyker upp på hennes högra sida. Hon får ett slag i magen, blir omkullkastad och får sedan en spark i magen, säger en talesperson för Arbogapolisen till Efterlyst.

Misshandeln avbröts efter någon minut

De andra tre männen stod bakom och tittade på när flickan blev slagen. Polisen misstänker att männen försökte råna 17-åringen – men att en förbipasserande person stoppade det hela.

– Misshandeln avbryts när hon hör en röst som skriker "Det kommer någon". Det leder till att gärningsmännen springer från platsen, berättar polisen.

 Vågar inte gå ut själv

Det har gått drygt två veckor sedan misshandeln och den 17-åriga flickan kämpar fortfarande mot rädslan av att gå till och från praktikplatsen. I en intervju med Efterlyst förklarar hon att angreppet var så fegt att hon knappt finner ord.

Jag vågar nästan inte gå själv någonstans. Ofta går jag med kompisar eller så får jag skjuts. Det är jag också arg över, att det har påverkat mig så himla mycket så att jag knappt kan gå själv längre.

Polisen: Vi behöver hjälp

Trots att polisens utredning varat i över två veckor har man ännu inga spår efter gärningsmännen. Därför vänder man sig nu till Efterlyst för att få hjälp från allmänheten.

– Vi behöver ha in mer uppgifter. Antingen av den här personen som kom till platsen eller av andra som kanske sett något eller gjort några andra iakttagelser, berättar polisen.

 Efterlyst sänds i kväll på TV3 klockan 21.00.