Malmö tingsrätt dömer två män – 18 och 22 år gamla – till fängelse i över fem år för grov narkotikasmuggling. Arkivbild.
Malmö tingsrätt dömer två män – 18 och 22 år gamla – till fängelse i över fem år för grov narkotikasmuggling. Arkivbild. - Foto: TT

Smugglade kokain i juicepress – får fängelse

Gömt i bottenplattan till en juicepress hittade tysk tull förra sommaren drygt 2,5 kilo kokain. Paketet kom från Panama och var adresserat till en 18-årig man i Malmö.Nu döms han och en 22-årig man till fängelse i över fem år för grov narkotikasmuggling.


Kort efter att 18-åringen hämtat ut försändelsen på en postterminal i Arlöv i slutet av juli i fjol greps han i sin lägenhet av polisen. Kokainet fanns då kvar i juicepressen eftersom den tyska tullen inte haft möjlighet att byta ut det.

Nu döms 18-åringen till fängelse i fem år och tre månader för grov narkotikasmuggling. Även en 22-årig man döms av Malmö tingsrätt för samma brott till fängelse i fem år och fyra månader.

Den äldre kamraten bedöms ha hjälpt 18-åringen genom att exempelvis hålla utkik för tulltjänstemän och poliser när kokainet hanterades i lägenheten samt gett 18-åringen en skruvmejsel för att kunna skruva isär juicepressen.

Den 18-årige mannen har uppgett att han inte visste vad paketet innehöll, men om det nu var så finner tingsrätten det märkligt att han betalt 400 kronor för en taxiresa till postterminalen och 1 200 kronor i tullavgift för ett paket som han inte vet vad det innehåller.

Narkotikan bedöms ha ett medelvärde på 1,2 miljoner kronor i grossistledet och 2,3 miljoner kronor på gatan, enligt domen.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!