Med lite planering blir solsemestern med barnen ett minne för livet.
Med lite planering blir solsemestern med barnen ett minne för livet. - Foto: Nyheter24

​5 soliga resmål som funkar med barn

Sugen på en familjesemester i solen? Här är några tips på resmål som passar både stora och små.


Att resa med barn är ett härligt sätt att skapa minnen för livet, men det kan också vara en utmaning att hitta ett resmål som uppfyller alla önskemål. För att göra det lite lättare för dig har vi samlat fem soliga resmål som erbjuder både roliga aktiviteter, vackra stränder och barnvänliga hotell. Oavsett om du vill åka till Europa eller stanna i Sverige finns det något för alla smaker och plånböcker.

Kreta – Greklands största och mest mångsidiga ö

Kreta är ett populärt resmål för familjer med barn och det är inte svårt att förstå varför. Här kan du njuta av en medeltemperatur på 24 grader och en vattentemperatur på 23 grader – perfekt för långa, soliga dagar på stranden. Kreta har också ett stort utbud av aktiviteter och utflyktsmål för hela familjen. Här kan du bland annat besöka den roliga vattenparken WaterCity där du hittar vattenrutschbanor för alla våghalsgrader, utforska den spännande grottan Dikteon Andron där Zeus sägs ha fötts, eller uppleva den grekiska kulturen och historien i charmiga byar och antika ruiner.

Cypern – solsäkert paradis med vacker natur

Cypern är ett annat solsäkert alternativ för familjesemestern. Här erbjuds en av de varmaste badtemperaturerna i hela Europa med behagliga 24,5 grader så du kan passa på att maxa strandhänget. Cypern har också en vacker natur, en populär matkultur och ett stort nöjesutbud för både stora och små resenärer. Här kan du bland annat besöka den berömda stranden Nissi Beach där du kan bada i kristallklart vatten, utforska den fascinerande nationalparken Cape Greco där du kan vandra, cykla eller snorkla, eller ha kul på någon av de många vatten- och nöjesparkerna som finns på ön.

Costa Blanca – spansk favorit med 320 soldagar om året

Costa Blanca är en spansk favorit bland barnfamiljer som vill ha sol, bad och underhållning. Här hittar du en av de varmaste temperaturerna på vår lista med härliga 24,5 grader i genomsnitt. Längs med "Den vita kusten”, som den heter på spanska, finns också flera välbesökta vattenparker och långgrunda sandstränder. Här kan du bland annat besöka den populära semesterorten Benidorm där du hittar den stora vattenparken Aqualandia, den spännande djurparken Terra Natura och det roliga nöjesfältet Terra Mitica. Eller varför inte åka till den mysiga byn Albir där du kan bo på det familjevänliga hotellet Magic Robin Hood som har ett eget temaparkområde inspirerat av Robin Hood?

Gotland – sagolik ö med milslånga stränder

Om du hellre vill stanna i Sverige finns det också många soliga resmål som funkar med barn. Ett av dem är Gotland, som är ett härligt resmål för barnfamiljer på sommaren. Här finns badplatser längs milslånga stränder, spännande museum och roliga sommarland. Gotland är i sig en trolsk miljö för barn med sin sagolika natur och fornlämningar som Visbys ringmur. Här kan du bland annat besöka den magiska Fårö där du kan se de unika raukarna, upptäcka den historiska Visby där du kan gå på medeltidsmarknad eller leka riddare på något av de många slotten, eller ha kul på Kneippbyn Sommarland där du kan träffa Pippi Långstrump i Villa Villekulla.

Mallorca – medelhavets pärla med något för alla

Mallorca är ett klassiskt resmål som aldrig går ur tiden. Den vackra ön i Medelhavet har något för alla – oavsett om du vill ha lugn och ro eller fart och fläkt. Här kan du njuta av en medeltemperatur på 23 grader och en vattentemperatur på 22 grader – idealiskt för sol- och badälskare. Mallorca har också ett brett utbud av sevärdheter och aktiviteter för hela familjen. Här kan du bland annat besöka den pittoreska huvudstaden Palma där du kan shoppa, äta tapas eller se den imponerande katedralen, utforska den fantastiska naturen i Serra de Tramuntana där du kan vandra, cykla eller paddla kajak, eller ha skoj på någon av de många vatten- och nöjesparkerna som finns på ön.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!