Musa Gurbanli hade en rolig kväll inför hemmafansen.
Musa Gurbanli hade en rolig kväll inför hemmafansen. - Foto: Anders Wiklund/TT

Gurbanli Djurgårdens hjälte trots straffmiss

Musa Gurbanli värvades till Djurgården för att leverera mål och poäng. Mot Degerfors kom en hel del av den varan. 21-åringen stod för två mål och en målpassning i 4–1-segern.

I början av juli öppnade Djurgården plånboken för att stärka offensiven med poängmaskinen Gurbanli från Qarabag i Azerbajdzjan.

Inför hemmapubliken på Tele2 arena fick anfallaren en rejäl islossning i det fotbollsallsvenska mötet med Degerfors.

Tidigt ledningsmål

Matchen var bara en minut gammal när Gurbanli vrickade fram bollen till Gustav Wikheim som dundrade in 1–0 i bortre krysset.

Joe Guay kvitterade för gästerna i 20:e minuten, men den rödvita glädjen blev kortvarig. Degerforsförsvaret blev upprullat tre minuter senare och Musa Gurbanli skallade enkelt in 2–1 från nära håll. I 34:e minuten hamnade bollen sedan framför fötterna på den azeriska landslagsmannen, som pangade in 3–1.

— Det går bra, jag jobbar hårt och är hungrig på mer, var Gurbanlis budskap i pausintervjun med Discovery+.

Brände straff

Han fick ett drömläge att döva hungern med ännu ett mål när Djurgården fick straff med knappt timmen spelad. Men från elva meter har Musa Gurbanli fortfarande en del att jobba på. Straffen var svag och Sondre Rossbach stoppade Gurbanli från att bli tremålsskytt.

4–1 blev det ändå lite senare, när Marcus Danielson stiligt nickade in en hörna i 64:e minuten. Med några minuter kvar att spela fick Gurbanli ta emot fansens applåder när han byttes ut.

Djurgården gör i och med segern sitt bästa för att försöka täta luckan till topptrion Elfsborg, Häcken och Malmö FF. Degerfors trillar samtidigt ned på kvalplats i och med att bottenkollegan IFK Göteborg besegrade just Häcken i derbyt på Gamla Ullevi.