Rafa Silva gav Benfica ledningen hemma mot Marseille i Europa League-kvartsfinalen. I samband med matchen hyllades Sven-Göran Eriksson för sin gärning i klubben. - Foto: Armando Franca/AP/TT

Atalanta skrällvann – Sven-Göran Eriksson hyllades

Atalanta – med landslagssvenskarna Isak Hien och Emil Holm – chockade Liverpool på Anfield och vann med sensationella 3–0. Och i Lissabon hyllades Sven-Göran Eriksson när även Benfica tog ett kliv mot semifinalspel i Europa League.

Cancersjuke Eriksson hyllades av Benficas supportrar på Estádio da Luz. TV-kamerorna zoomade in den elegant klädde tränarlegendaren redan när han satte sig på hedersläktaren kort före avspark.

Publiken applåderade Eriksson som vinkande åt olika håll på den väldiga arenan.

Mötte gamla spelare

Före matchen överraskades Eriksson av ett flertal av de spelare han tränade i klubben på 1980-talet och i halvtid fick han ta emot hyllningar.

Det var i "Katedralen" som Erikssons internationella tränarkarriär tog ordentlig fart efter Uefacupsegern med IFK Göteborg våren 1982.

Sommaren samma år tog han över Benfica där han stannade till 1984. Åren 1989–1992 var han tillbaka i Lissabon. "Svennis" vann tre ligaguld och Uefacupen med Benfica.

Eriksson bjöds på en trevlig kväll. Redan efter 16 minuter skickade Rafa Silva in 1–0 mot Marseille i kvartsfinalen i Europa League. Angel Di Maria ökade till 2–0 kort efter pausen varpå Pierre-Emerick Aubameyang reducerade.

Hien från start

På Anfield, arenan där "Svennis" nyligen ledde Liverpools veteraner mot Ajax och fick en livslång dröm uppfylld, spelade Isak Hien från start i ett Atalanta som vann sensationellt stort.

Landslagskollegan Emil Holm fick nöja sig med att sitta på bänken i kvartsfinalmötet.

Atalanta fick en smakstarkt när Gianluca Scamacca slog in ledningsmålet i första halvlek. Samme Scamacca ökade till 2–0 i 61:a minuten och Mario Pasalic tystade Anfield i matchens slutskede.

Leverkusen stormar fram mot seger i Bundesliga och siktar även på titlarna i tyska cupen och Europa League.

Det började bra, 2–0 hemma mot West Ham.

I det helitalienska mötet är det fördel för Roma mot Milan. Roma vann på San Siro med matchens enda mål, tidigt inslaget av Gianluca Mancini.