Jannik Sinner. Arkivbild.
Jannik Sinner. Arkivbild. - Foto: Daniel Cole/AP/TT

Världstvåan till Båstad: "Får nypa sig i armen"

Australian Open-vinnaren Jannik Sinner kommer till Båstad i sommar. Den italienske världstvåan är klar för spel i den svenska ATP-turneringen, skriver arrangören i ett pressmeddelande.


Sinner är en av herrtennisens hetaste namn just nu, inte minst efter segern i Australian Open i januari. Det var 22-åringens första grand slam-seger i karriären och genom den och ytterligare två turneringssegrar i år har han klättrat upp till andra plats på världsrankningen, bakom Novak Djokovic.

I sommar får den svenska publiken se Sinner på nära håll. Italienaren har tackat ja till spel i Båstads ATP-turnering, som avgörs 15–21 juli.

"Det är enormt kul att han kommer. Man får nypa sig i armen över att han valde Båstad före andra tävlingar som går samma vecka, då han är en av de hetaste idrottarna i världen", säger turneringsdirektören Magnus Norman i ett pressmeddelande.

Jannik Sinner är inte den enda toppspelaren som kommer till Sverige för den klassiska turneringen, tidigare kallad Swedish Open.

Både fjolårsvinnaren Andrej Rubljov från Ryssland (8:a i världen) och norrmannen Casper Ruud (6:a), som också tog sig till final 2023, är klara för spel.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!