Malmö FF:S Pontus Jansson.
Malmö FF:S Pontus Jansson. - Foto: Andreas Hillergren/TT

Jansson: "En otroligt fin fotbollsfest"

Ett straffdrama på planen och en publikfest på läktarna. Svenska cupen-finalen mellan Malmö FF och Djurgården drabbades inte av några stökigheter. En otroligt fin fotbollsfest, säger MFF:s mittback Pontus Jansson efter det vunna cupguldet.


Eleda stadion i Malmö räknades som neutral mark när herrarnas cupfinal skulle avgöras. Djurgårdens supportrar hade löst runt 8 300 biljetter och publiksiffran stannade på drygt 17 200 åskådare.

Förutom ett längre avbrott på 20 minuter i andra halvlek på grund av ett trasigt skyddsnät vid Djurgårdens sektion skedde inga stora ordningsstörningar.

— Man hade väl på något sätt förväntat sig något skulle hända, bara hoppades att det skulle vara så lite som möjligt. Det hände väl vad jag vet ingenting, säger Malmös mittback Pontus Jansson och fortsätter:

— En otrolig publikfest. Att få vara på planen med 8 000 djurgårdare och jag vet inte hur många från Malmö, det är få förunnat.

Redan långt innan avspark var det hög stämning.

— Trycket från Malmösektionerna var toppklass och andra halvlek när vi spelade mot Djurgårdens sida, samma där. Otroligt fin inramning. Lite hetsigt, men det ska det vara. Det var på rätt sida gränsen i dag. En otroligt fin fotbollsfest.

MFF tog hem cupguldet efter 4–1-seger i straffläggning – ställningen var 1–1 efter ordinarie tid och en mållös förlängning. Trots att Malmö spelar i allsvenskan redan på söndag borta mot Elfsborg lär klubbens 16:e cupguld firas.

— Man kan aldrig ta en titel för given. Klart man måste fira, men också med fokus på att vi har match om några dagar, säger Pontus Jansson.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!