Julen Lopetegui är klar som ny huvudtränare för West Ham. Arkivbild.
Julen Lopetegui är klar som ny huvudtränare för West Ham. Arkivbild. - Foto: Rui Vieira/AP/TT

Lopetegui tar över West Ham

West Ham United har gjort klart med ny tränare. 57-årige Julen Lopetegui tar över efter David Moyes, och tillträder den 1 juli. "Jag är där jag vill vara", säger spanjoren till den engelska fotbollsklubbens hemsida.


Lopetegui är därmed tillbaka i Premier League, efter att ha varit arbetslös sedan han lämnade Wolverhampton i augusti 2023.

57-åringen har en lång tränarkarriär bakom sig, och har tränat både landslag på klubblag.

Tidigare har han varit huvudtränare för det spanska herrlandslaget, flera spanska ungdomslandslag, Porto, Real Madrid, Sevilla och senast alltså Wolverhampton Wanderers i Premier League.

Nu bär det i stället av till östra London, där han tar över West Ham som kom på nionde plats i ligan den här säsongen.

"Jag känner att vi har en fantastisk plattform här. De senaste åren har varit väldigt bra här, men så klart, min ambition som tränare är alltid att bli bättre och bättre, och åstadkomma större saker", säger Lopetegui till klubbens hemsida.

West Ham har under tre raka säsonger spelat ute i Europa, och säsongen 2022–23 tog man klubbens första internationella titel sedan 1965, i och med segern i Conference League. Nästa säsong får laget nöja sig med att spela inhemsk fotboll, då man missade chansen att kvalificera sig för Europaspel.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!