Kommer Barcelona slå Lyon och ta sin andra raka CL-titel? Arkivbild.
Kommer Barcelona slå Lyon och ta sin andra raka CL-titel? Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

Späckad finalhelg – rår Lyon på Barcelona?

Klubbfotbollen är inne i sitt absoluta slutskede för den här säsongen. Men först ska flera cupfinaler spelas – inklusive ett Manchesterderby på Wembley och en Champions League-final i Bilbao. Här är de tungviktsmatcherna som återstår av säsongen 2023–24 i Europa.


+ Champions League-final – kommer Barcelona att få revansch?

Lördag 18.00: Barcelona–Lyon

I fjol såg Fridolina Rolfö till att Barcelona kammade hem klubbens andra Champions League-titel.

Nu tar laget sig an sin fjärde raka Champions League-final och som regerande mästare talar väl det mesta i deras fördel? Nja, i en final mot CL-veteranen Lyon är vinst långt ifrån en garanti.

Lyon går in i sin elfte final och är med sina åtta vinster det lag som tagit flest Champions League-titlar genom alla tider på damsidan.

Vid två tidigare tillfällen, 2019 och 2022, har Barcelona och Lyon mötts i en final. I båda fallen har Lyon gått segrande, med marginal.

+ FA-cupfinal – hett möte mellan stadsrivalerna

Lördag 16.00: Manchester City–Manchester United

En repris på förra säsongens FA-cupfinal. Om färska Premier League-mästaren Manchester City vinner innebär det att laget tar sin andra titel för säsongen – och försvarar vinsten från förra säsongen.

För United är finalen inte bara en chans på att vinna något i år. Det är också lagets chans till Europa-spel nästa säsong. FA-cupmästaren får en direktplats till Europa League.

Det återstår att se om svenske landslagskaptenen Victor Nilsson Lindelöf, som precis kommit tillbaka från skada, får spela.

+ Tyska cupfinalen – Leverkusen går för "dubbeln"

Lördag 20.00: Kaiserslautern–Bayer Leverkusen

Ett lag från tyska andradivisionen i Europa League? Ja, det är faktiskt möjligt om Kaiserslautern avslutar säsongen med ytterligare en skräll.

Det lär inte bli lätt. Bayer Leverkusens förlustfria svit den här säsongen stannade visserligen vid 51 matcher när laget i veckan förlorade Europa League-finalen mot Atalanta, men laget har en final kvar att spela, och därmed chansen på den inhemska "dubbeln".

+ Franska cupfinalen – avslutar Mbappé på topp?

Lördag 21.00: Paris Saint-Germain–Lyon

Även i Frankrike återstår en cupfinal. På Stade Pierre-Mauroy i Villeneuve-d'Ascq (hemmaarenan för Lille) ställs PSG mot Lyon, för att avgöra om PSG tar "dubbeln", eller om Lyon ska få en titel trots den stökiga säsong som klubben haft.

+ Kvalfinalen till Premier League – matchen där miljarder står på spel

Söndag 16.00: Leeds–Southampton

Kvalfinalen till Premier League anses som idrottsvärldens mest värdefulla match där miljarder kronor står på spel.

I år är det Leeds och Southampton som gör upp om platsen i högsta ligan. Och pressen är enorm för att befinna sig på den sportsligt och ekonomiskt vinnande sidan på söndag kväll.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!