Dani Alves, FC Barcelona.
Dani Alves, FC Barcelona. - Foto: Bildbyrån/Mikel Trigueros

Här ger de sitt stöd till supportern som kastade banan mot Dani Alves

Många gav sitt stöd till kampen mot rasism när en banan kastades mot Dani Alves. Men det finns även de som tycker att det inte var rasistiskt och att den ansvarige supportern har blivit för hårt straffad.


Blev en trend på sociala medier

Många gav sitt stöd till Dani Alves och kampen mot rasism på social medier. Läs mer om det här.

Under söndagen plockade Dani Alves upp en banan som låg på planen under Barcelonas match mot Villarreal. Han skalade den, tog en tugga och hyllades av många människor världen över för sitt ställningstagande mot rasism.

26-årige David, som kastade bananen, har nu blivit avstängd på livstid från Villarreals hemmaplan El Madrigal och är dessutom åtalad för händelsen. Detta trots att han är supporter till klubben och tidigare har tränat ett av deras ungdomslag, skriver 101 Great Goals.

"Han är inte rasist"

Det finns dock de som inte anser att det var rasistiskt att slänga in bananen, utan i stället resultatet av ett bråk.

– Hans mamma gav honom bananen till middag. Vid det tillfället hade han en liten argumentation med sin flickvän, var irriterad och kastade in den på planen, säger hans farbror i en intervju och fortsätter:

– På bilderna kan man se att han kastar den innan den når Alves, men han kommer fram och äter bananen och media fokuserade på det. Han är en väldigt bra kille, är inte rasist och har aldrig varit det. Jag förstår inte medias reaktion mot honom. Den är överdriven och fruktansvärd.


Även Davids faster försvarar honom och riktar en känga till media som har pekat ut honom som rasist.

– Ni har gjort något väldigt, väldigt dåligt. Ni måste fråga innan ni kritiserar någon. Han har inte blivit arresterad eller fått sparken. Han är en bra kille, säger hon i en intervju.

Flera människor protesterade mot straffet han har fått och anser att det är felaktigt och oproportionerligt. På ett av plakaten som hölls upp stod det "Stäng av teven, börja tänka".

/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!