Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Wikegård: "Kvalserien blir snorjämn"

Sport | 21/03/2010 22:32

Niklas Wikegård analyserar kvalseriens första omgång och menar att det har sett ut som han förutspådde.- Det är så jämnt som jag trodde, säger Wikegård till Nyheter24.

Almtuna knep den sista kvalserieplatsen framför ögonen på MIF och inledde direkt med seger över Leksand. Niklas Wikegård anser att målvakten Fredrik Pettersson Wentzel gör skillnaden i Almtunas lag.

- Fredrik Pettersson Wentzel är den stora anledningen till att Almtuna är i kvalserien. Utan en målvakt utöver det vanliga, så är man inte där man är, säger Wikegård till Nyheter24.

Wenztel storspelade och fick endast släppa två puckar förbi sig. För Leksands del var förlusten blytung, men Wikegård tror att många lag kommer få se sig besegrade i Almtunas borg.

- Extremt deppigt när man förlorar första matchen. Men det kommer bli stenhårt. Många lag har förlorat och kommer att förlora i Almtuna, förklarar han.

Kvalserien - en thriller?

Fastän Almtuna har guldläge hemma kommer kvalserien att bli grymt jämn och avgöras först i de två sista omgångarna, enligt veterantränaren.

- Det här kommer att bli en väldigt jämn kvalserie. Det skulle inte förvåna mig om fyra lag har chansen de två sista omgångarna, säger Wikegård och fortsätter:

- Det kommer vara snorjämnt rakt igenom. Det är så jämnt som jag trodde.

"Markström är tungan på vågen"

På måndagskvällen fortsätter kvartsfinalerna i slutspelet i Elitserien och Niklas Wikegård tror på en hel del bortasegrar.

- Skellefteå och Linköping kan mycket väl vinna på bortaplan, säger han.

Wikegård var huvudtränare för Djurgården under fyra år, men mot Brynäs i morgon tror han att det blir tufft för Stockholmslaget, framför allt om målvakten Jacob Markström storspelar.

- Jaboc är tungan på vågen, menar Wikegård.