Den 9 september är det riksdags, landstings- och kommunval i Sverige.
Skribenterna skriver om växande parallellsamhällen med kriminalitet, arbetslöshet, trångboddhet och hur det har blivit så. - Foto: Janerik Henriksson TT / Privat

Sverigedemokraterna: Betong och bortförklaringar

SD: "För att göra ett genuint försök till att lösa problemen måste man våga erkänna att de faktiskt finns och framförallt våga erkänna varför de finns. Socioekonomiska faktorer används ofta som bortförklaring men sällan är det så simpelt"


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Det finns totalt 61 “utsatta områden” i Sverige där ständigt växande parallellsamhällen med kriminalitet, arbetslöshet, trångboddhet, undermåliga skolresultat och bidragsberoende har blivit normaltillstånd på grund av att de andra partierna har valt att ignorera problemen i decennier. 

För att göra ett genuint försök till att lösa problemen måste man våga erkänna att de faktiskt finns och framförallt våga erkänna varför de finns.

Socioekonomiska faktorer används ofta som bortförklaring men sällan är det så simpelt. Det har historiskt sett och även i nutid funnits betydligt fattigare svenska områden med betydligt lägre kriminalitet. Trots en sämre koppling till storstäderna och enligt Statistiska centralbyrån en lägre skattekraft per capita än exempelvis Botkyrka, lider kommuner som Dorotea i Västerbotten inte av de problem som många typiska “utanförskapsområden” gör. 

Den verkliga anledningen ligger i de problem som finns bortom Sverige, men som importeras och tillåts växa i det förhållandevis milda svenska samhällsklimatet. Det handlar om en kulturell import från länder där utbildningsnivån generellt sett är låg, där kriminaliteten i många fall är hög och där någon likhet eller assimileringsgrund till ett land som Sverige är mycket liten om ens existerande.

Integrationslösningar har implementerats i decennier samtidigt som situationen har försämrats i varje berört område. Bostäder för återvändande IS-terrorister i Lund, kamelcenter i Göteborg och lägenheter i femmiljonersklassen för polygamister i Nacka är extrema men verkliga exempel på undvikande politik. 

Man använder ord som “utmaningar” när det helt klart handlar om att vi närmar oss en systemkollaps; det är ingen utmaning, det är en katastrof. 

Sverigedemokraterna är det enda partiet som från början har vågat prata om problemen och lösningarna - på riktigt. Förutom de satsningar som vi gör på riksnivå, såsom 7000 fler poliser och skärpta straff finns mycket som kan göras lokalt. 

Utöka kameraövervakningen för att hjälpa rättsväsendet och skapa trygghet. Förbjuda böneutrop då det strider mot det sekulära samhället och religionsfriheten. Förbjuda könssegregering såsom separata badtider för att vi tror på jämställdheten. 

Vi kan konstatera att de människor som förstör områdena uppenbarligen inte uppskattar sin vistelse i Sverige och bör därför få all tänkbar hjälp att återvända till sitt hemland om ett sådan finns. Sverigedemokraterna i Stockholms län har i flera kommuner lagt förslag om att införa återvandringskontor.

Alla människor i samhället tjänar på att problemen i dessa utanförskapsområden blir lösta men i slutändan kvarstår de oavsett vilka ord som vi väljer att använda. Om priset är att bita i verklighetens sura äpple och släppa de politiskt korrekta vanföreställningarna, är vi Sverigedemokrater villiga att betala det i varje situation för att göra ett genuint försök till att återskapa sammanhållning i det svenska samhället, på riktigt. 

Det är slut på betong och bortförklaringar.

Leonid Yurkovskiy,
landstingskandidat Sverigedemokraterna Stockholms län

Sebastian Lindqvist,
landstingskandidat Sverigedemokraterna Stockholms län

Martin Inglot,
riksdagskandidat Sverigedemokraterna Stockholms län

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.