Emilio, Luciano, Nicola och Vito
Bröderna Ingrosso – Emilio, Luciano, Nicola och Vito.

Bråk, pengar och kärlek – här är allt om bröderna Ingrosso

Familjen Ingrosso är en av Sveriges mest välkända – och allt började med de fyra bröderna Emilio, Vito, Nicola och Luciano. Här är allt du vill veta om bröderna Ingrosso.


Familjen Ingrosso är en av Sverige absolut mäktigaste när det kommer till showbusiness. Bianca Ingrosso är Sveriges hetaste influencer med miljontals följare på Instagram och skönhetsmärket CAIA som går som tåget. 

Benjamin Ingrosso är en rejält framgångsrik artist, precis som Swedish House Mafia-stjärnan Sebastian Ingrosso. Emilio Ingrosso är krogkungen som nu har tagit sitt koncept La Perla till Sverige.

Tidigare i veckan rapporterades det om hur Emilio har stämts av sin bror Vito på en halv miljon kronor för varumärkesintrång i ett infekterat pastabråk.
 
Men hur hänger allt egentligen ihop i familjen Ingrosso? Nyheter24 benar ut släktbanden. 

Vi börjar med Carmine Ingrosso, 76, och Carmina "Melina" Ingrosso, 76. 

Carmine och Melina Ingrosso 1993. Bildkälla: Stella Pictures.

De har fyra söner. De heter:

  • Emilio Ingrosso
  • Vito Ingrosso
  • Nicola Perrelli
  • Luciano "Lucky" Ingrosso

Carmine och Melina är än idag gifta och bor tillsammans i Sundbyberg i Stockholm. Visste du förresten att Carmine och Melina faktiskt är kusiner med varandra? Det har Bianca tidigare berättat om här.

Emilio Ingrosso

Emilio Ingrosso och Pernilla Wahlgren träffades under 80-talet. Emilio producerade flera av Pernillas skivor och var även med och dansade på scen. 

Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso gifte sig den 26 maj 1993. Bildkälla: Mark Earthy/TT Bild

Pernilla och Emilio fick barnen Bianca, Benjamin och Oliver tillsammans.

Benjamin, Bianca och Oliver Ingrosso. Bildkälla: Stella Pictures

Efter artistkarriären så satsade Emilio istället på krogbranschen, där han kom att bli rejält framgångsrik. I Stockholm öppnade han restaurangerna Pane e Vino, Il Conte och Il Piccolo Conte.

Pernilla och Emilio skilde sig år 2002.

Emilio Ingrosso är idag gift med Åsa Ingrosso, tidigare Björling. Åsa har barnen Lina och Anton Björling från en tidigare relation. Emilio och Åsa bor i Spanien men är i Sverige ofta. De öppnade nyligen restaurangen La Perla på Södermalm.

Åsa och Emilio Ingrosso. Bildkälla: Stella Pictures.

Vito Ingrosso

Vito Ingrosso, 57, började även han som artist och dansare. Vito och Emilio dansade bakom Pernilla när hon tävlade i Melodifestivalen 1985. I samma veva bildade även Vito och Emilio gruppen Bad Habits. 

Tillsammans med Marie Rein har Vito sonen Sebastian Ingrosso som vi känner igen från Swedish House Mafia.

Vito och Lisa Lindkvist har tillsammans barnen Enzo och Paloma Ingrosso

Vito är den av bröderna som nu har stämt Emilio. Detta då Vito sedan i november förra året har patent på att sälja produkter som olivolja, pasta och andra livsmedel under namnet Ingrosso. 

Emilio jobbar även han inom livsmedelsbranschen och säljer också produkter under sitt efternamn.

Vito Ingrosso. Bildkälla: Facebook

Nicola Perrelli 

Nicola Perrelli, 52, hette tidigare även han Ingrosso men bytte till sin mamma Melinas flicknamn när han gifte sig med Charlotte Nilsson (idag Perrelli). Paret fick tillsammans barnen Angelo och Alessi. 

Nicola och Charlotte i maj 1999. Bildkälla: Tobias Röstlund/TT Bild

Nicola och Charlottes relation innebar krig i familjen Ingrosso, och allt grundade sig i att Charlotte och Emilio Ingrossos dåvarande hustru Pernilla Wahlgren blev så bra vänner. Något som stack i ögonen på flera i familjen när Pernilla och Emilio sedan separerade.

Carmine och Melina gillade inte heller att Charlotte vek ut sig i tidningen Café, något som Aftonbladet då rapporterade om.

När Charlotte och Nicola gifte sig år 2003 så bojkottades bröllopet av Carmine och Melina, men även av Vito, Luciano och Emilio Ingrosso.

Nicola är idag tillsammans med Christina "Tina" Karlsson, 51. Paret bor tillsammans i Täby.

Nicola och Christina "Tina" Karlsson. Bildkälla: Stella Pictures.

Luciano "Lucky" Ingrosso

Luciano "Lucky" Ingrosso, 49, är artist och grundade år 2001 skivbolaget Joia Records som fokuserade på att släppa housemusik.

Luciano "Lucky" Ingrosso. Bildkälla: Facebook

LÄS MER:

Pernilla Wahlgrens svar om Theos pappa Joachim Lennholm

Pernillas hårda ord till Åsa Ingrosso – efter Biancas bild

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!