Roberto Martínez lämnar förbundskaptensjobbet i Belgien. Arkivbild.
Roberto Martínez lämnar förbundskaptensjobbet i Belgien. Arkivbild. - Foto: TT

Martínez bekräftar: Slutar som förbundskapten

Efter Belgiens fiasko i fotbolls-VM står det nu klart att förbundskaptenen Roberto Martínez lämnar sitt uppdrag.Jag kan inte fortsätta, säger han.


Efter Belgiens färska sorti från Qatar-VM meddelar förbundskaptenen Roberto Martínez att han nu lämnar det belgiska landslaget efter sex år på posten.

— Det var min sista match med landslaget, jag kan inte fortsätta. Det är dags för mig att acceptera att det här var sista matchen, säger han på en presskonferens efter den mållösa gruppspelsavslutningen mot Kroatien på torsdagen.

Det belgiska fotbollsförbundet skriver på Twitter att beslutet inte grundar sig i VM-misslyckandet. Något som Martínez bekräftar.

— Det här var slutet, oavsett vad som hade hänt – oavsett om vi hade blivit världsmästare eller åkt ut i gruppen, säger han.

Spanjoren tillägger att han inte avgår.

— Sedan 2018 har jag haft många chanser att lämna för jobb på klubblagsnivå, men jag ville vara lojal. Jag säger inte upp mig, utan mitt kontrakt löper ut.

49-åringen, som tidigare i karriären bland annat har tränat Wigan och Everton i Premier League, har lett Belgiens landslag sedan 2016 och tog landet till VM-brons i Ryssland 2018.

I Qatar-VM slutade Belgien bara trea i gruppen, där utöver Kroatien även Marocko och Kanada ingick, med fyra inspelade poäng på tre matcher.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!