Kvalster i sängen är aldrig kul.
Kvalster i sängen är aldrig kul. - Foto: Illustration Nyheter24

Så får du bort kvalster ur sängen – enkel guide

Kvalster i sängen kan orsaka allergier och obehag. Här är en kort och enkel guide att följa för att bli av med de små odjuren.


Att få bort kvalster kan vara klurigt, men om du följer dessa sju steg kommer du med största sannolikhet att lyckas.

1. Tvätta sängkläder och tyger för att få bort kvalster

Börja med att tvätta alla sängkläder, kuddar, och eventuella gardiner eller andra tyger i närheten av sängen i så varmt vatten som möjligt. Använd en tvättmedel som är anpassad för att döda kvalster.

2. Rengör madrassen och sängen för att döda kvalster

Använd en dammsugare med HEPA-filter för att suga upp kvalster och damm från madrassen och sängstommen. Var noggrann och kom ihåg att dammsuga även under sängen och runt sängbenen.

3. Använd en ångtvätt för att bli av med kvalster

Om du har tillgång till en ångtvätt kan du använda den på madrassen och bädden. Ångan kan döda kvalster som dammsugaren missade.

4. Använd kvalsterdödande sprayer mot kvalster

Det finns specialiserade sprayer och pulver som är designade för att döda kvalster. Följ instruktionerna på förpackningen noga och se till att produkten är säker att använda i sovrummet.

5. Lufta rummet – få bort kvalster

Frisk luft och solljus kan hjälpa till att döda kvalster, så om möjligt, låt sängen stå ute i solen i några timmar, eller öppna fönstren och låt solen skina in.

6. Kontrollera och upprepa processen för att få bort kvalster

Var medveten om att det kan ta tid att helt bli av med kvalster. Fortsätt rengöra och tvätta sängkläder regelbundet, och överväg att upprepa de ovanstående stegen vid behov.

7. Så undviker du kvalster framöver

Använd allergivänliga överdrag för madrasser och kuddar, och tvätta sängkläder regelbundet i varmt vatten. Dammsug och rengör sovrummet noggrant och regelbundet för att minimera damm och kvalster.

Läs mer här:

7 enkla tips för att hålla det städat i hemmet – hela tiden

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!