Halloween pynt, halloween dekoration – hur lyckas man?
Halloween pynt, halloween dekoration – hur lyckas man? - Foto: Pexels / Pexels

Halloween 2023: Så pyntar du trädgården i sann halloweenanda

Halloween är snart här och det är dags att börja fundera på stämningsfyllda pynt och dekorationer. Nyheter24 ger dig allt du behöver för att lyckas med halloweenkänslan i din trädgård.


Halloween 2023 – hur dekorerar man trädgården?

För att lyckas med halloweenandan i din trädgård finns det tre viktiga dekorationstyper att satsa på: pumpor, spindelnät och ljus. Här hittar du allt du behöver för att lyckas med halloween-pyntningen utomhus.

Halloween dekoration – så pyntar du med pumpor i trädgården

Att dekorera med pumpor är en central del av Halloween och något som kan göra ditt hem inbjudande och festligt. Här är två sätt du kan använda pumpor för att skapa en härlig halloweenatmosfär utanför ditt hem:

  1. Lyktgubbar: Att skapa lyktgubbar är en kul aktivitet som hela familjen kan delta i. För att göra detta behöver du några pumpor i olika storlekar. Du börjar med att skära av toppen på pumporna och rengöra dem inuti från frön och trådar. Sedan kan du rita upp och skära ut olika ansikten eller mönster på pumpans framsida. När det börjar mörkna, sätt ett värmeljus eller en liten LED-lampa inuti varje pumpa för att lysa upp de utskurna motiven. Dessa lyktor kan sedan placeras längs gångvägen eller trappan till din entré, vilket skapar en inbjudande och festlig känsla.
  2. Pumparrangemang: Ett pumparrangemang vid entrén eller i trädgården kan också vara en fin detalj. För detta behöver du inte skära i pumporna, utan du kan använda dem som de är. Du kan välja pumpor i olika färger, former och storlekar för att skapa ett intressant och varierat arrangemang. Arrangemanget kan vara så enkelt som att placera några pumpor i olika storlekar bredvid varandra, eventuellt kompletterat med några höstblommor eller andra höstdekorationer.

Halloween pynt – så dekorerar du med spindelnät i trädgården

Spindelnät är en populär dekoration som snabbt kan ge din trädgård eller uteplats en kuslig känsla inför Halloween. Här är två idéer för att dekorera med spindelnät.

  1. Spindelväv: Att sätta upp spindelväv är en enkel men effektiv metod för att skapa en skräckinjagande atmosfär. Du kan köpa syntetiskt spindelväv i de flesta butiker som säljer halloween-dekorationer. För att sätta upp det, sträck bara ut väven och fäst den vid olika punkter, som trädgrenar, buskar eller runt dörrkarmen. Syftet är att skapa en illusion av stora, övergivna spindelnät som sveper över din trädgård eller entré.
  2. Spindlar: För att lägga till en extra skrämmande detalj i ditt spindelväv, kan du placera några plastspindlar i nätet. Du kan välja spindlar i olika storlekar och placera dem så att det ser ut som om de kryper runt i nätet. Detta tillägg gör att nätet ser mer "levande" och kusligt ut, och ger en extra dimension till din halloween-dekoration.

Halloween 2023: När går man bus eller godis? Här är svaret!

Halloween dekorationer – så pyntar du med ljus i trädgården

Rätt belysning kan verkligen förstärka den kusliga känslan under Halloween. Här är några tips på hur du kan använda ljus för att skapa en skrämmande men inbjudande atmosfär.

  1. Färgade ljus: Att använda färgade ljus är ett enkelt sätt att ändra atmosfären i din trädgård eller på din uteplats. Du kan välja ljus i orange eller lila, som är traditionella halloween-färger, för att skapa en dunkel och mystisk atmosfär. Dessa ljus kan placeras i fönster, lyktor eller längs gångvägar för att ge ett spöklikt sken.
  2. Ljusslingor: Ljusslingor med små spöken eller pumpor är ett roligt och festligt sätt att dekorera ditt hem till Halloween. Du kan hänga dessa slingor längs med fasaden, i träd eller buskar, eller runt dörrar och fönster. De lyser upp i mörkret och skapar en festlig och inbjudande atmosfär. Ljusslingorna kan vara statiska eller blinkande, beroende på den effekt du vill uppnå.

Halloween 2023 – så dekorerar du hemmet

Nu när du lärt dig hur du kan dekorera din trädgård inför halloween, varför inte också lära dig hur du kan dekorera ditt hem i sann halloweenanda? Klicka in dig här för att lära dig allt du behöver veta om det:

Halloween 2023: Så pyntar du hemmet i sann halloweenanda

Skräckfilmer inför halloween 2023

Om du vill komma i stämning inför halloween finns det inte mycket som slår en klassisk, urläskig skräckfilm. Här kan du hämta lite inspiration:

Skräckfilmer som ger dig kalla kårar – 30 riktigt läskiga tips

Halloween kläder 2023

Är du osäker på vad du ska ha på dig på halloween i år?

Här är 15 roliga outfitidéer till halloween att inspireras av

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!