Att sälja gamla köksprylar är ett bra och enkelt sätt att få in lite extrapengar.
Att sälja gamla köksprylar är ett bra och enkelt sätt att få in lite extrapengar. - Foto: TT / TT / TT

8 vanliga köksprylar som är värda mycket mer än du tror

Att rensa köket på onödiga prylar är tillfredställande – och ekonomiskt. Här är åtta vanliga köksprylar du kan sälja för mer än du tror.


Artikeln innehåller kommersiella länkar

Innan du slänger bort eller återvinner gamla maskiner och köksföremål som du inte längre använder kan det vara bra att undersöka om de är värda något. Här är åtta vanliga köksprylar du oftast kan sälja vidare för mer pengar än du tror.

1. Mixer

Att ha en mixer i köket är inte bara praktiskt – det kan också vara en investering med hög avkastning. Med tiden har det visat sig att dessa maskiner håller sitt värde bra, speciellt om de kommer från ett erkänt varumärke. Om du någonsin beslutar dig för att sälja din gamla mixer, kan du vara säker på att den har ett betydande andrahandsvärde – du kan nog bli förvånad över hur mycket pengar människor är villiga att betala-

Om du är sugen på en ny mixer kan SMEG's vara ett både snyggt och kraftfullt alternativ.

2. Matberedare

Matberedare är inte bara en tidsbesparare när det kommer till att förbereda måltider, de är också mycket eftertraktade på andrahandsmarknaden. Denna maskin, känd för sin mångsidighet och förmåga att göra allt från att hacka grönsaker till att blanda ingredienser till en jämn smet, har blivit en ovärderlig del av många kök. Det betyder också att om du har investerat i en kvalitativ matberedare, finns det en god chans att du kan sälja den för en ansenlig summa pengar – särskilt om den är av ett välkänt märke och i gott skick.

En populär investering är matberedaren från KitchenAid som håller kvaliteten år efter år.

3. Espressomaskin

För den sanna kaffeälskaren är en espressomaskin mer än bara en apparat – den är en biljett till kafékvalitet i ditt eget hem. Dessa maskiner kan ibland vara en rejäl investering från början, men de håller sitt värde väl över tiden. Den höga efterfrågan på kvalitativt kaffe hemma har lett till att espressomaskiner har ett högt återförsäljningsvärde. Om du någon gång bestämmer dig för att sälja din kaffemaskin, kan du förvänta dig att få se ett betydande ekonomiskt utbyte.

En espressomaskin från SMEG håller både kvaliteten samtidigt som den är en snygg inredningsdetalj i köket.

4. Stekkärl

I de flesta kök hittar man ofta en eller flera stekkärl av hög kvalitet. Dessa är kända för att hålla väldigt länge och kanske till och med öka i värde över tid. Dessa redskap, är ofta värda mer än man tror. Om du har investerat i ett stekkärl av hög kvalitet, kanske en gjuten järnspanna eller en liknande kvalitetsprodukt, kan du räkna med att det har ett ganska högt återförsäljningsvärde. Det är inte ovanligt att se dessa typer av stekkärl säljas för en imponerande summa på andrahandsmarknaden, speciellt om de har varit väl omhändertagna genom åren. 

Om du är sugen på en ny gjutjärnspanna, klicka här

5. Kokkärl

Kokkärl, som kvalitativa kastruller och grytor, är ofta kökets ryggrad och en investering som kan bära frukt över tid. Kärl gjorda av robusta material som rostfritt stål eller gjutjärn är kända för att hålla sin lyster och funktionalitet genom åren, vilket gör dem till en utmärkt kandidat för vidareförsäljning i framtiden. Folk är ofta villiga att betala en premiumsumma för kokkärl som har stått tidens prövning, och kan erbjuda många fler år av pålitlig service.

Tips: Grytset från Mareld i rostfritt stål – du hittar det här

6. Juicepress

Juicepressar har blivit en mycket eftertraktad artikel i många kök. Om du har en juicepress av god kvalitet, kanske en med en kraftfull motor och olika funktioner, kan du vara säker på att den har ett betydande andrahandsvärde. Att sälja den i framtiden kan ge dig en fin avkastning på din investering, särskilt om den är i gott skick och kommer från ett erkänt varumärke.

Juicepressen från Philips är både smidig att använda och lätt att rengöra.

7. Sous vide-maskin

Sous vide-metoden, en teknik som används av gourmetkockar över hela världen, har funnit sin väg in i hemköken tack vare tillgängligheten av prisvärda sous vide-maskiner. Dessa apparater, som är kända för sin precision och förmåga att långsamt laga rätter till perfektion, kan vara en dold skatt i ditt kök. En välskött sous vide-maskin kan ha ett betydande återförsäljningsvärde, särskilt om den är från ett erkänt märke. Intresserade köpare kanske är beredda att betala en bra summa för att få en bit av denna kulinariska innovation i sina egna kök.

Lyxig sous vide-maskin från Champion – klicka här för att komma till produkten

8. Keramiska knivar

Keramiska knivar, som har en trevlig förmåga att behålla sin skärpa längre än traditionella stålblad, är ofta en favorit bland dem som älskar att laga mat. Att ha en uppsättning av några keramiska knivar av hög kvalitet kan vara en riktig investering, då de tenderar att behålla, och ibland öka, i värde över tiden. Att sälja en väl underhållen uppsättning keramiska knivar kan därför vara ett smart sätt att återvinna en del av din initiala investering – eller kanske till och med gå med vinst.

Är du ute efter en ny keramisk kniv är denna från Kyocera ett prisvärt alternativ

LÄS MER: Så blir du en supersäljare på blocket – steg för steg: "Lönar sig"

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!