Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Quetzala: Är folkmord helrätt 2008?

- 03/11/2008, 19:13 -

Nu träder vi in i den nya tidsåldern. Där tevesmink, paljettklänning och ett laserleende är ett minne blott. De hetaste programledarna just nu proklamerar folkmord och annat smått och gott.

De vänder på invanda tankesätt.

De vänder på invanda tankesätt.

De vänder på invanda tankesätt.

Det är en fantastisk devis för programserien Halal-tv utrustad med bästa sändningstid på SVT. En unik sellingpoint som de tre supermuslimerna och programledarna Cherin Awad, Dalia Azzam Kassem och Khadiga El Khabiry driver till sin spets. Särskilt då just Cherin Awad tycker att stening till döds av kvinnor är en toppengrej.

Snacka om att vrida på invanda tankesätt.

Jag älskar och avgudar politiskt inkorrekthet. Cherin verkar vara komplett störd vilket är djupt fascinerande. Jag vill in i hennes hjärna och hjärta och se hur en så känslokall människa är uppbyggd. Hittar vi en spak och en uppsättning batterier i ryggen?

Nåväl. Det är bara ett problem. SVT är snusförnuftig public service. Enkelt förklarat kan vi säga att deras uppdrag går ut på att inte bara pleasa alla de som vill stena ihjäl kvinnor.

Utan även tillfredställa dem som vill njuta av program ledda av pedofiler, barnamördare, landsförrädare, bankrånare, polismördare, nynazister, zoofiler och fan och hans moster. Inga konstigheter.

Integrera mera, förinta kulturkrockarna, krossa klassamhället och släpp fångarna fria. Det är bara att köra på och väcka en intressant debatt.

Men det kan nog ta en stund innan SVT presenterar Jackie Arklövs nya talkshow, Anders Eklunds popkulturella kväll och Helge Fossmos Gudstjänst.

Något säger mig nämligen att SVT skulle backa om en manlig programledare gick ut och sa att han gillar att dricka vin och spöa sin fru. Sanna Brådings kokainrace och Papa Dees debacle föll inte i god Public Service-jord. Men en ung tjej som vill stena kvinnor är mer än okej. Välkommen till showbiz 2008.

Skrivet av: