Christer Lindarw prisas av Stockholms stad för att ha gjort huvudstaden till en mer öppen och inkluderande stad. Arkivbild.
Christer Lindarw prisas av Stockholms stad för att ha gjort huvudstaden till en mer öppen och inkluderande stad. Arkivbild. - Foto: Jessica Gow/TT

Christer Lindarw får medalj – har berikat Stockholms nöjesliv

Christer Lindarw får S:t Eriksmedaljen, en av Stockholms stads allra finaste utmärkelser.


Dragshowartisten och klädskaparen får medaljen för att "sedan han införde dragshowen på 70-talet, bidragit till att Stockholm är en öppen och inkluderande stad med mycket glamour", som det heter i motiveringen.

Christer Lindarw, 70, är ursprungligen från Eskilstuna och var en av initiativtagarna till After Dark, som började sätta upp sina shower på David Bagares gata i centrala Stockholm.

Showen blev en föregångare för dragshowkulturen i Sverige och bidrog till ökad acceptans för homosexuella. "Med öga för nya talanger fortsätter han att berika Stockholms nöjesliv – och humaniteten i vårt land", står det också i motiveringen.

Även arkitekten Per Ahrbom, skådespelaren Josette Bushell-Mingo och Lena Posner Körösi, ordförande i judiska församlingen i Stockholm får den prestigefyllda utmärkelsen i år.

S:t Eriksmedaljen delas sedan 1938 ut varje år till förtjänta stockholmare.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!