Loreen sjunger 'Tattoo' under måndagens genrep i Eurovisionarenan i Liverpool.
Loreen sjunger 'Tattoo' under måndagens genrep i Eurovisionarenan i Liverpool. - Foto: Jessica Gow/TT

Eurovision 2023: Loreens ord om genrepet inför semifinalen

Loreen har genomfört två genrep inför semifinalen i Eurovision Song Contest. Och artisten intygar att allt gick enligt plan.


Loreen gör sig redo att inta scenen under den första semifinalen av Eurovision Song Contest 2023.

"Repet gick väldigt bra och som vi planerat. Jag är tacksam för hur EBU och BBC och alla kreatörer som jobbar med numret kämpar med att förverkliga vår vision. Det är en ny scen och ett nytt nummer för många, så allt handlar om timing", skriver hon i ett sms till TT.

Eurovision Song Contest 2023: Han är Loreens största konkurrent i semifinal 1

Loreen favorit i Eurovision Song Contest 2023

Den tidigare Eurovisionvinnaren är tippad att åter igen ta hem segern, med bidraget "Tattoo". Mest omskriven har konstruktionen som ska rullas in på scenen varit, där Loreen inte tillåts ta med de 1,8 ton tunga led-skärmarna hon använde i Melodifestivalen.

"Det känns bra. Jag får en annan kontakt med publiken eftersom jag kommer upp högre på det nya podiet. Tror också att publiken i arenan ser mer av numret nu. Det ger en annan känsla", skriver hon.

Nu är det två mindre plattor hon ligger emellan, men artisten själv försäkrar att skillnaden för tv-tittarna kommer vara minimal.

— Det blir inga förändringar när det kommer till visionen, jag skyddar den och SVT och jag är ett team där, har hon tidigare sagt till TT.

Get to know Loreen: Boyfriend, family, height and odds of winning Eurovision Song Contest 2023

Eurovision 2023: Odds, bidrag och tv-tider

Planerar du att sitta bänkad under årets upplaga av Eurovision? Då finns det en hel del grejer att hålla koll på. Läs allt om Eurovision Song Contest 2023 här: Odds för Loreen, alla bidrag och tv-tider för semifinal och final.

Läs alla våra artiklar om Loreen här och alla våra nyheter om Eurovision Song Contest 2023 här.


TT
/
/
SVT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!