Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polischef döms för misshandel av sin 15-åriga dotter

Polismannen ska ha slagit och sparkat dottern.

Polismannen ska ha slagit och sparkat dottern.

SCANPIX SWEDEN

Nyheter | 07/02/2013 16:23

En högt uppsatt polischef från Uppland har dömts till villkorlig dom för att ha misshandlat sin dotter. Polisens personalansvarsnämnd har tidigare klargjort att han sannolikt får sparken om han döms för brottet.

UPPLAND. Den polischef från Uppland som stod åtalad misstänkt för att ha misshandlat sin 15-åriga dotter döms för brottet. 

Uppsala tingsrätt anser att mannen är skyldig till misshandel efter att ha slagit och sparkat dottern. Polischefen döms till villkorlig dom och ska betala 11 000 kronor i skadestånd till flickan.

Körde ut dottern och hennes kompisar

Misshandeln ska ha skett i mannens bostad i Uppsala i våras förra året. Dottern hade samlat några kompisar för att grilla på balkongen. Men när pappan upptäckte att de olovligen tagit en vindunk blev han förbannad och körde ut ungdomarna. Det är i samband med utkörningen som flickan ska ha misshandlats.

15-åringen menar att mannen knuffat henne mot ett bord varefter han slog eller tryckte hennes huvud mot bordet. Senare ska han även ha sparkat henne i magen och på ena benet. Polischefen förnekar misshandeln men medger att han tagit ett grepp om hennes armar.

Kommer sannolikt att avskedas

Tingsrätten bedömer enligt Uppsala Nya Tidning att både flickan och pappan är trovärdiga. Men vittnen och intyg från rättsläkare ger stöd åt flickans berättelse. 

Rikspolisstyrelsens personalansvarsnämnd har i ett yttrande förklarat att mannen sannolikt kommer att få lämna sitt arbete om han döms för misshandel av normalgraden. Om domen står sig även i hovrätten kommer alltså polischefen med största sannolikhet att få lämna sitt arbete.

Det finns en lång och infekterad familjekonflikt som stregrats de senaste åren. Polischefen har förklarat att han bett om hjälp från sociala myndigheter eftersom han inte längre kunde hantera situationen med dottern. 

– Under de senaste två åren har hon hotat mig så många gånger och sagt att "bråkar du med mig så kommer jag anmäla dig så du blir av med jobbet gubbjävel", har mannen tidigare berättat