Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mobiltjuv försökte sälja telefonen till offret – greps av polis

Kvinnan lyckades få tillbaka sin iPhone genom att gillra en fälla.

Kvinnan lyckades få tillbaka sin iPhone genom att gillra en fälla.

TT

Nyheter | 01/09/2014 16:05

Kvinnan fick sin iPhone stulen – då gillrade hon en fälla med polisen för att ta fast tjuven.

LINKÖPING. När en kvinna i Linköping blev bestulen på sin mobil på ett Ikea-varuhus bestämde hon sig för att använda "Hitta min iPhone" för att se var den fanns.

Det visade sig att tjuven som lagt beslag på hennes iPhone 5 fanns i Skäggetorp utanför staden. Då skred kvinnan till verket. 

– Hon skickade ett meddelande till telefonen och förklarade att det är hennes mobil och att den är stulen, säger Martin Hedberg, utredningsbefäl vid Linköpingspolisen, till Östgöta-Correspondenten.

"Var väldigt driftigt av henne"

Mannen som hade telefonen ville dock inte ge tillbaka den. Han försökte i stället få kvinnan att köpa sin stulna telefon för 2 000 kronor.

Kvinnan stämde då träff med mannen för att genomföra affären – trodde han. Men i stället dök två civilklädda poliser upp. Den 18-årige mannen greps på platsen misstänkt för stöld alternativt häleri.

– Det var väldigt driftigt av henne att få fram var telefonen var och sedan ringa polisen. Det är ett skolboksexempel på hur man kan göra, säger Hedberg till Östgöta-Correspondenten.