Sven-Göran Eriksson under Idrottsgalan. Nu ska han hyllas av sin genombrottsklubb IFK Göteborg. Arkivbild.
Sven-Göran Eriksson under Idrottsgalan. Nu ska han hyllas av sin genombrottsklubb IFK Göteborg. Arkivbild. - Foto: Christine Olsson/TT

IFK Göteborg hyllar "Svennis" – döper om läktare

IFK Göteborg hyllar Sven-Göran Eriksson den 20 april. Klubben döper också om legendarläktaren på Gamla Ullevi till Svennisläktaren. "Det känns fantastiskt", säger Eriksson.


IFK Göteborg meddelar på sin webbplats att klubben vill hylla sin förre mästartränare som i januari i år gick ut och berättade att han drabbats av obotlig cancer i bukspottskörteln.

Den 76-årige tränarlegendaren kom till IFK Göteborg 1979 och förde Blåvitt till SM-guld, cupguld och vinst i Uefacupen innan karriären fortsatte i storklubbar och landslag utomlands.

IFK Göteborg meddelar att "Svennis" kommer att hyllas i samband med den allsvenska hemmamatchen mot IFK Norrköping den 20 april.

Dessutom kommer klubben att döpa om legendarläktaren på Gamla Ullevi till Svennisläktaren.

"Det känns fantastiskt. Jag blir rörd när jag hör allt detta och jag är tacksam. Jag hoppas att jag kommer att kunna vara med på plats", säger "Svennis" till klubbens webbplats.

Sven-Göran Eriksson har uppmärksammats stort sedan han gick ut och berättade om sin cancer.

Han hyllades på Idrottsgalan på Friends arena i januari och den 23 mars får han uppfylla en personlig dröm då han ska leda Liverpool i en välgörenhetsmatch mot Ajax på Anfield.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!