Linda Sembrant
Linda Sembrant - Foto: Adam Ihse/TT

Sembrant om sitt svåra beslut

Linda Sembrant bytte i vintras Juventus mot Bayern München. Men vad som händer när kontraktet går ut i sommar återstår att se. Här och nu försöker jag fokusera på de här matcherna, det andra blir en process vid sidan om, säger 36-åringen.


Fakta: Kvalet till fotbolls-EM 2025

Kvalet till fotbolls-EM i Schweiz 2025 är uppdelat i flera divisioner, likt upplägget i Nations League. Sverige spelar i A-divisionen, den högsta.

Ettan och tvåan i A-divisionens kvalgrupper går direkt till EM. Trean och fyran tvingas spela playoff i höst.

A-divisionens grupper:

Grupp 1: Nederländerna, Italien, Norge, Finland.

Grupp 2: Spanien, Danmark, Belgien, Tjeckien.

Grupp 3: Frankrike, England, Sverige, Irland.

Grupp 4: Tyskland, Österrike, Island, Polen.

Sveriges spelschema: 5 april England (1–1 borta), 9 april Frankrike (hemma), 31 maj Irland (b), 4 juni Irland (h), 12 juli Frankrike (b), 16 juli England (h).

Linda Sembrant har spelat utomlands sedan 2014 och flyttade så sent som i vintras från italienska Juventus till tyska storklubben Bayern München.

Men låneavtalet går ut till sommaren. Frågan är om även landslagsveteranens fotbollskarriär tar slut då?

— Jag är väl i en process nu där jag behöver känna av vad jag vill och vad jag känner. Så det blir väl de närmaste veckorna egentligen, säger mittbacken om sitt svåra beslut.

— Det är inte lätt. Det är en process att känna när man vill göra vad och var man ligger med allt i livet. Men jag trivs väldigt bra med att spela fotboll fortfarande.

Ingen hemkomst

Enligt Linda Sembrant pågår en dialog med Bayern München, som varit väldigt nöjda med rekryteringen. Det kan också bli aktuellt med en annan klubb. Eller att sluta helt.

Det enda hon utesluter just nu är en återkomst till damallsvenskan.

— I vintras, när det här kom, var sex månader planen från början och att sedan se. Och det är väl där jag står nu, att se vad jag vill göra, säger hon.

— Men jag kommer nog inte att komma hem tror jag. Det känns som att jag skulle ha gjort det tidigare i så fall.

Möter världstrean

Sverige möter i kväll världstrean Frankrike, i den andra matchen i EM-kvalet. I fredags blev det 1–1 mot världstvåan England, ett resultat med mersmak enligt Linda Sembrant.

— Jag tycker att vi gjorde många saker väldigt bra i fredags. Vi låg bra i försvarsspelet tillsammans och hade fina omställningar i första halvlek, säger hon.

— Frankrike är lite liknande, vi behöver upprepa den prestationen och till och med hoppas jag att vi kan göra lite till och ta tre poäng också.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!