Ystads Julius Lindskog Andersson i en tidigare match. Arkivbild.
Ystads Julius Lindskog Andersson i en tidigare match. Arkivbild. - Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Ystad vann på hemmaplan – kvitterat i SM-finalen

Han inledde på bänken, men blev matchhjälte till slut. Ystads IF kan tacka målvaktsreserven Alexander Lindén för att det är kvitterat i SM-finalen mot Sävehof. Det är bra träff jag får i dag, säger han till SVT.

Ystads IF vann med 30–26 (16–15) och därmed är det utjämnat till 1–1 i handbollsfinalen som avgörs i bäst av fem matcher.

Alexander Lindén kom in i stället för Erik Hvenfeldt i slutet av första halvlek och gjorde det så bra att han blev kvar mellan stolparna matchen ut.

— Lindén kommer in och gör en helt otrolig andra halvlek. Han gör fantastiska räddningar i mål, vi kommer till ganska många bra lägen, säger Sävehofs Pontus Brolin till SVT.

Själv pratade Lindén gärna om det momentum som Ystad och han fick tack vare hemmapubliken och den försvarsmässigt fina starten på andra halvlek. Ystad ryckte åt sig en ledning med 21–16 och sedan kom visserligen Sävehof i kapp två gånger – men aldrig förbi.

Han var glad över att kunna avlasta Hvenfelt i målet, efter en period där Alexander Lindén inte har varit särskilt nöjd med sitt eget spel.

— Jag spelade ju kasst och han har spelat själv och gjort det fantastiskt bra. Det känns skönt att komma in i sådana här matcher så att han känner att han inte är ensam. Får han en tung dag så sitter jag här och stöttar upp honom, säger 20-åringen från Kungsbacka.

Sävehof fick samtidigt klara sig utan sin landslagsmålvakt Simon Möller, som skadade sig i den första finalen.

Det tredje mötet spelas i Partille på fredag kväll.