Gripen Trollhättan vann på bortaplan mot Rättvik

Gripen Trollhättan vann mötet i Elitserien herr i bandy på bortaplan mot Rättvik, med 6-3 (2-2).

Rättvik tog en tidig ledning. Christian Mickelsson slog till framspelad av Rinat Shamsutov, redan i 16:e minuten.

Laget gjorde 2-0 i 18:e minuten, när Christian Mickelsson på nytt hittade rätt.

Gripen Trollhättan reducerade till 2-1 bara tre minuter senare genom Adam Rudell framspelad av Anton Heinulf.

Gripen Trollhättan kvitterade till 2-2 efter en halvtimmes spel, genom Felix Callander på pass av Artem Savelyev.

Gripen Trollhättan tog kommandot i andra halvleken. Laget gick upp till 2-4 innan Rättvik reducerade.

Därefter handlade dock allt om Gripen Trollhättan och matchen slutade 3-6.

Rättviks Christian Mickelsson gjorde tre mål.

Rättvik har fem förluster och 15–32 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Gripen Trollhättan har två vinster, en oavgjord och två förluster och 20–22 i målskillnad.

Gripen Trollhättan ligger på femte plats i tabellen efter matchen, medan Rättvik är på 14:e och sista plats.

Nästa motstånd för Rättvik är Frillesås. Gripen Trollhättan tar sig an Bollnäs hemma. Båda matcherna spelas fredag 1 december 19.00.