Ogräs är inte särskilt svårt att bli av med.
Ogräs är inte särskilt svårt att bli av med. - Foto: TT / TT

Snabba husmorsknepen: Så bekämpar du enkelt ogräs i trädgården

Ogräs i trädgården är sällan uppskattat. Här är några enkla knep att ta till för att få bort det – med vanliga saker du har i hemmet.


1. Vatten och ättika är bra mot ogräs

Denna blandning är en enkel men effektiv metod för att bekämpa ogräs. Blanda 1 liter vit ättika med 1-2 matskedar diskmedel. Diskmedlet hjälper ättikan att fästa vid ogräset och gör behandlingen mer effektiv. Häll blandningen i en sprayflaska och spraya direkt på ogräset. Var mycket försiktig så att du inte träffar andra växter som du vill behålla, eftersom ättika kan döda dem också. Detta alternativ fungerar bäst på en solig dag.

2. Saltlösning är effektivt mot ogräs

Saltlösningen är ett annat effektivt medel mot ogräs. Lägg två matskedar salt i en liter kokande vatten. Låt blandningen svalna och häll den sedan över ogräset. Saltet kommer att torka ut och döda ogräset. Denna metod kan vara särskilt effektiv på uppfarter eller gångvägar där du inte har andra växter som du vill bevara.

Få ditt hem att dofta fantastiskt – med dessa 10 växter

3. Ättika, salt och diskmedel motverkar ogräs

Kombinationen av ättika, salt och diskmedel erbjuder en trefaldig attack mot ogräs. Blanda en liter vit ättika med en matsked salt och en matsked diskmedel. Häll blandningen i en sprayflaska och använd den på ogräset. Saltet torkar ut ogräset, medan ättika och diskmedel hjälper till att bryta ner det. Var noga med att inte spraya på dina andra växter, eftersom denna blandning kan vara mycket stark.

4. Kokande vatten dödar ogräs

Kokande vatten är den mest grundläggande metoden men kan vara mycket effektiv. Häll helt enkelt kokande vatten direkt på ogräset. Detta kommer att bränna och döda dem. Var mycket försiktig så att du inte bränner dig själv eller andra växter i närheten. Denna metod är snabb och kräver ingen förberedelse, men den måste användas med försiktighet för att inte skada omgivande vegetation eller dig själv.

Läs mer här:

Slipp klådan – här är växterna som myggen hatar

Bikarbonat – 50 sätt att använda det på

DIY
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!