Att lyckas med pynt och dekorationer inför halloween kan vara lite klurigt.
Att lyckas med pynt och dekorationer inför halloween kan vara lite klurigt. - Foto: Pexels / Illustration Nyheter24

Halloween 2023: Så pyntar du hemmet i sann halloweenanda

Halloween ligger runt hörnet och det är dags att börja fundera på stämningsfyllda pynt och dekorationer till hemmet. Nyheter24 ger dig allt du behöver för att lyckas med dekorationerna inför den kusliga högtiden.


Halloween 2023: Hur dekorerar man hemmet?

För att dekorera och pynta hemmet i sann halloweenanda finns det fyra saker att ta i hänsyn: matbord, fönster, väggar och hörn. Här är två tips för varje sak.

Halloween pynt – så dekorerar du matbordet

Att skapa en festlig och inbjudande bordsdukning är ett utmärkt sätt att höja stämningen under halloween. Här är några enkla idéer för att skapa en lyckad bordsdukning:

  1. Duk: Börja med att välja en duk som passar temat. Svarta eller orangea dukar fungerar utmärkt som bas. Om du inte har en färgad duk kan du även använda en vanlig vit duk och lägga till färgstarka servetter i orange, svart eller lila för att införa halloween-färgerna.
  2. Centrum: I mitten av bordet kan du skapa ett centrum som fångar uppmärksamheten. Här kan du använda små pumpor, skrämmande figurer som spöken eller häxor, och kanske även några ljuslyktor eller stearinljus för att ge en mysig belysning. Du kan även lägga till några höstblommor eller löv för en naturlig touch.

Halloween dekorationer - så pyntar du dina fönster

Att dekorera fönstren är ett sätt att sprida halloween-stämningen både inomhus och utomhus. Här är några tips för att göra dina fönster extra festliga:

  1. Siluetter: Klipp ut siluetter av spöken, häxor, fladdermöss eller andra halloween-relaterade figurer från svart papper eller kartong. Fäst dessa på insidan av fönstren med lite tejp. När det är mörkt ute och ljuset är tänt inomhus, kommer dessa siluetter att framträda tydligt och skapa en spännande effekt.
  2. Ljuslyktor: Placera några ljuslyktor i fönstren som avger ett mjukt, orange eller rött sken. Detta ger en varm och inbjudande känsla samtidigt som det bidrar till det spöklika temat. Du kan även använda LED-ljus i olika färger för att skapa en dynamisk belysningseffekt i fönstren.

Halloween 2023: När går man bus eller godis? Här är svaret!

Halloween pynt – så dekorerar du väggarna

Att dekorera väggarna kan ge ditt hem en komplett Halloween-känsla. Här är två enkla sätt att göra det på:

  1. Girlander: Girlander är ett enkelt och effektivt sätt att dekorera ditt hem. Du kan köpa färdiga girlander med halloween-tema eller till och med göra egna. Att hänga upp girlander med bilder eller former av pumpor, spöken, skallar eller andra halloween-symboler längs väggarna eller i dörröppningar kan snabbt höja feststämningen. Du kan alternera olika former och färger för en mer dynamisk effekt.
  2. Plakat eller bilder: Att dekorera väggarna med plakat eller bilder är ett annat sätt att införa halloween-temat i ditt hem. Du kan hänga upp bilder eller plakat med halloween-motiv som häxor, fullmånar, svarta katter och mer. Om du känner dig kreativ, kan du till och med skapa egna konstverk med barnen för en personlig touch.

Halloween dekoration – så pyntar du hörn i hemmet

Att skapa kreativa hörn i ditt hem kan erbjuda både underhållning och en dekorativ aspekt till din halloween-fest. Här är två förslag:

  1. Halloween-pyssel: Skapa ett hörn där familjen kan samlas för att göra halloween-relaterade pyssel. Du kan förbereda material som papper, saxar, lim och färgpennor för att göra olika typer av pyssel, såsom att göra egna masker eller dekorationer. Detta ger inte bara en chans att vara kreativ utan kan ockås skapa minnen tillsammans.
  2. Fotohörn: Förbered ett fotohörn med olika rekvisita som hattar, masker, scarfs med mera där gästerna kan ta roliga och skrämmande bilder. Du kan dekorera hörnet med en bakgrund i halloween-stil och ha några tillbehör som fejkade yxor, trollstavar eller spökkappar redo för att användas i bilderna. Detta hörn kan bli en rolig aktivitet och samtidigt skapa minnesvärda foton från festen.

Halloween 2023 – så pyntar du trädgården

Om du bor i hus är du säkerligen också intresserad av att skapa en halloweenkänsla i din trädgård. Här är allt du behöver veta om att pynta och dekorera trädgården inför halloween:

Halloween 2023: Så pyntar du trädgården i sann halloweenanda

Halloweenkläder – vad ska man ha på sig?

Letar du efter en rolig outfit till halloween?

Här är 15 roliga outfitidéer till halloween att inspireras av

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!