Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
5250
reaktioner idag

Svenska kändisar på helt fel sida om lagen

Här är några av Sveriges mest framstående profiler - de är idoler för många - men har knappast rent mjöl i påsen. Droger, smuggling och sexbrott - här är kändisarnas snedsteg.

1 av 14

Klicka dig in i artikeln för att läsa om kändisarnas dåliga sidor.

2 av 14

Magnus Hedman var ambassadör för Ren Idrott när han greps. Han dömdes för ringa narkotikabrott och förlorade flera jobb.

3 av 14

Mikael Persbrandt blev inplockad till polisen två gånger inom loppet av några månader – bägge gångerna gör han sig skyldig till narkotikabrott. Dramaten-stjärnan levererar årets mest minnesvärda citat när han i förhör med polis deklarerar att han "älskar kola och rånare, det bara är så".

4 av 14

Skådespelaren Ola Rapace överskrider en hastighetsgräns på landsbydgen – med indraget körkort. Han döms till böter på 26 500 kronor. Han har även haft trubbel med droger.

5 av 14

Tre månaders fängelse och skyddstillsyn blev det för Sanna Bråding efter att hon dömts för narkotikabrott 2010.

6 av 14

Ola, även kallad knark-Ola efter att han visat spår av kokain i urinet. Han har hela tiden förnekat narkotibrott men dömdes ändå och blev av med sitt jobb som programledare för ett barnprogram.

7 av 14

Rapparen Ken Ring dömdes efter att han kört rattfull. Han hade även tagit cannabis, något som han enligt egen utsago har rökt sedan han var 10 år gammal. Ken hävdar att han får "spår i kroppen långt efter att han rökt" – vilket friade honom från att fällas för narkotikabrott den gången.

8 av 14

Modellen Patrick Ribbsäter misshandlade sin flickvän efter en sexfest i London och dömdes till fem års fängelse för det. Även i Sverige har han dömts för misshandel av en tidigare flickvän.

9 av 14

Kleerup, Kleerup, Kleerup. "det var en dålig natt" sa stjärnan efter att han trashat ett hotellrum i Göteborg, som han sedan dömdes för. 74 800 kronor tvingades han betala i böter.

10 av 14

Josefin Crafoord greps för rattfylla när hon skulle parkera om sin bil. - Jag kan inte försvara det, jag körde sju meter med alkohol i kroppen, sa Josefin Crafoord till Expressen då.

11 av 14

2010 åkte Idol-vinnaren Jay Smith dit för narkotikabrott två gånger. Det ledde till en hel del förlorade gig då skolor och kommuner avbokade hans spelningar. De ville visa att de tar avstånd mot droger.

12 av 14

Stureplansprofilen Anna Hibbs avtjänar nu sin samhällstjänst på katthem efter att ha beställt narkotikaklassade preparat via nätet. Hon säger att hon inte tänkt på preparaten som knark utan endast ett hjälpmedel för sin kroniska yrsel och sina sömnproblem.

13 av 14

"Någon bjöd mig på en lina" löd rubriken efter att stjärnkocken och teveprofilen Alexander Nilsson togs av polis utanför en nattklubb i Stockholm. Alexander menade att det var en engångsföreteelse och att han inte skulle ta kokain, eller knark, igen.

14 av 14

Operasångaren Tito Beltran dömdes 2008 för för våldtäkt, sexuellt utnyttjande av underårig och övergrepp i rättssak. Våldtäkten ska ha skett 1999. Efter att han avtjänat sitt straff flyttade han till Chile där han nu sitter med i landets X Factor-jury.

Upprepade knarkbrott, förnekande och tagna på bar gärning. Flera av landets största namn har en del skit i ryggsäcken. Medan vissa lär sig av sina misstag går en eller annan på samma nit igen. 

Den svenska operasångaren som dömts för våldtäkt sadlade efter straffet om och blev domare i "X Factor". Minns du vem?

Bläddra vidare i bilspelet ovan för att läsa om kändisarnas snedsteg. 

Mer:

Våldtäktsman som utvisats två gånger gripen i Sverige - igen