Ingredienser
- 250 g makaroner
- 0,75 dl vetemjöl
- 0,75 tsk senapspulver
- 1 tsk + 0,5 tsk vitlökspulver
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk svartpeppar
- 0,5 kryddmått cayennepeppar
- 85 g + 55 g smör
- 3,5 dl röd mjölk
- 2,5 dl vispgrädde
- 450 g valfri ost, gärna lagrad
- 16 skivor rostbröd
- 8 skivor mild cheddarost
Tillagning
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
- Blanda mjöl, senapspulver, vitlökspulver, salt, svartpeppar och cayennepeppar i en skål.
- Häll av pastan i ett durkslag. Ställ tillbaka kastrullen på värmen och ha ner 85 g smör.
- Låt smöret smälta. Vispa sedan ner mjölblandningen och låt det koka under omrörning i ca 1 minut. Se upp så det inte bränner fast i botten.
- Vispa ner mjölk och grädde i mjölblandningen under omrörning. Låt koka under konstant vispning tills såsen börjar tjockna (ca 2 minuter).
- Ta bort från värmen och tillsätt 450 g ost, lite i taget. Fortsätt röra tills osten har smält i såsen.
- Ha ner den kokta pastan i ostsåsen. Fördela mac and cheese-blandningen i en form á 25 x 30 centimeter.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter. Kyl därefter formen tills den är kall, ca 1 timme.
- I en liten skål: Rör ihop 4 matskedar (55 gram) smör och vitlökspulver tills det är väl blandat.
- Dela din avsvalnade mac and cheese i åtta lika stora delar.
- Bre ena sidan av varje brödskiva med vitlökssmör. Lägg sedan skivorna, med smörsidan neråt, på en ren skärbräda.
- Toppa varannan brödskiva med en skiva cheddar och bit mac and cheese.
- Lägg ihop brödskivorna till dubbelmackor, med smörsidan uppåt.
- Stek dubbelmackorna tills de fått fin färg på bägge sidorna, utan att brännas. Ca 4 minuter per sida.
- Redo att serveras!
- ´
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Mathilda Lundqvist
Av Mathilda Lundqvist
Stort test av tacosås – den är absolut sämst: "Lite vattnig"
Råd & Rön har gjort ett stort tacosåstest
Barillas knep väcker starka reaktioner – så får du perfekt kokt pasta varje gång
Barilla har gjort något som många menar är ett genialiskt hack, för att få perfekt kokt pasta varje gång
Här är 8 udda ingredienser som svenskarna helst har på sin taco
Att äta taco under fredagsmyset är ett populärt inslag för att välkomna helgen i många hushåll
5 Nostalgiska middagar – som borde komma tillbaka
Det är inte alltid lätt att komma på vad man vill äta till middag
Här är svenskarnas favoritkorv 2023: "Klassiker av en anledning"
Circle K och Kantar Sifo har tillsammans fördjupat sig i svenskarnas korvvanor
Nyheter24 testar Coca-Colas nya smak – så du slipper: "Hade kunnat spy"
Coca-Colas nya smak 3 000 Zero Sugar lanserades i veckan