Honungsbalsamico kyckling med krispig broccoli & potatis
Honungsbalsamico kyckling är en läcker maträtt som kombinerar sötma och syrlighet i en härlig sås. Serverad med krispig broccoli och potatis blir det en balanserad och smakrik måltid som passar både till vardags och fest. Enkel att tillaga och full av goda smaker!Ingredienser
- Potatisar 5
- Broccoli 1
- Vitlök 2 klyftor
- Kycklingbröst 2
- Balsamvinäger 2 msk
- Honung 1 msk
- Kycklingbuljong 60 ml
- Smör 1 msk
- Vegetabilisk olja 1 msk
- Olivolja 1 msk
Tillagning
- Värm ugnen till 225 grader C
- Tvätta och torka alla produkter
- Skär potatisen i 1/2-tums tjocka klyftor
- Släng på ena sidan av en plåt med en klick olja, salt och peppar (För 4 portioner, sprid ut potatisen över hela plåten)
- Rosta på översta gallret i 5 minuter (vi lägger till broccolin då)
- Skär under tiden broccolibuktor i lagom stora bitar, om det behövs
- Skala och finhacka vitlök
- I en liten mikrovågssäker skål, kombinera 1 msk olivolja (2 msk för 4 portioner) och hälften av vitlöken
- Mikrovågsugn tills vitlöken fräser, 30 sekunder
- När potatisen har rostat 5 minuter, ta bort plåten från ugnen och lägg till broccolin på den tomma sidan; blanda försiktigt med vitlöksolja, salt och peppar (För 4 portioner, lägg till broccoli på ett andra ark)
- Fortsätt rosta tills potatisen och broccolin är brynt och krispigt, 15-20 minuter till
- Medan grönsaker steks, torka kycklingen torr med hushållspapper; krydda överallt med salt och peppar
- Hetta upp en klick olja i en stor panna på medelhög värme
- Lägg i kycklingen och stek tills den fått färg och genomstekt, 5-6 minuter per sida (Om kycklingen steks för snabbt, sänk värmen till medel)
- Stäng av värmen; ställ kycklingen åt sidan för att vila
- Skölj ur pannan
- Värm pannan som används till kyckling till medelhög värme
- Tillsätt en klick olja och återstående vitlök; koka tills doftande, ca 30 sekunder
- Rör i vinäger, honung, fondkoncentrat och 65ml vatten (85ml för 4 portioner)
- Sjud tills det blir tjockt och glansigt, 2-3 minuter
- Ta bort från värmen och rör ner 1 msk smör (2 msk för 4)
- Krydda med salt och peppar
- Lägg tillbaka kycklingen i pannan och vänd på glasyren
- Dela kyckling, broccoli och potatis mellan tallrikarna
- Häll eventuell resterande glasyr över kycklingen och servera
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen
Av Matredaktionen
Stort test av tacosås – den är absolut sämst: "Lite vattnig"
Råd & Rön har gjort ett stort tacosåstest
Barillas knep väcker starka reaktioner – så får du perfekt kokt pasta varje gång
Barilla har gjort något som många menar är ett genialiskt hack, för att få perfekt kokt pasta varje gång
Här är 8 udda ingredienser som svenskarna helst har på sin taco
Att äta taco under fredagsmyset är ett populärt inslag för att välkomna helgen i många hushåll
5 Nostalgiska middagar – som borde komma tillbaka
Det är inte alltid lätt att komma på vad man vill äta till middag
Här är svenskarnas favoritkorv 2023: "Klassiker av en anledning"
Circle K och Kantar Sifo har tillsammans fördjupat sig i svenskarnas korvvanor
Nyheter24 testar Coca-Colas nya smak – så du slipper: "Hade kunnat spy"
Coca-Colas nya smak 3 000 Zero Sugar lanserades i veckan