Kentucky Fried Chicken

Kentucky Fried Chicken, även känt som KFC, är en populär snabbmatskedja som specialiserar sig på friterad kyckling. Deras signaturrätt består av krispiga och kryddiga kycklingbitar som serveras med olika sidor som pommes frites, coleslaw och majonnäs. KFC har blivit känt för sin hemliga kryddblandning som ger kycklingen dess unika smak och lockar till sig kunder världen över.

Ingredienser

  • Kyckling 1 hel
  • Olja 2 liter neutral stekning
  • Äggvita 1
  • Mjöl 375ml
  • Brunt socker 1 matsked
  • Salt 1 matsked
  • Paprika 1 matsked
  • Lök salt 2 teskedar
  • Chili pulver 1 tesked
  • Svartpeppar 1 tesked
  • Selleri salt 1/2 tesked
  • Salvia 1/2 tesked
  • Vitlökspulver 1/2 tesked
  • Kryddpeppar 1/2 tesked
  • Oregano 1/2 tesked
  • Basilika 1/2 tesked
  • Mejram 1/2 tesked

Tillagning

  1. Värm fritös till 180°C
  2. Blanda noggrant ihop alla ingredienserna till kryddblandningen
  3. Blanda kryddblandningen med mjöl, farinsocker och salt
  4. Doppa kycklingbitarna i äggvita för att lätt belägga dem, överför sedan till mjölblandningen
  5. Vänd några gånger och se till att mjölblandningen verkligen sitter fast i kycklingen
  6. Upprepa med alla kycklingbitar
  7. Låt kycklingbitarna vila i 5 minuter så skorpan får en chans att torka lite
  8. Stek kyckling i omgångar
  9. Bröst och vingar bör ta 12-14 minuter, och ben och lår behöver ytterligare några minuter
  10. Kycklingbitarna är färdiga när en kötttermometer i den tjockaste delen visar 75°C
  11. Låt kycklingen rinna av på några hushållspapper när den kommer ut ur fritösen
  12. Servera varm
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen