Lasagnesmörgåsar

Lasagnesmörgåsar är en kreativ twist på den klassiska lasagnen, där lasagneplattor istället används som bröd till en smörgås. Fyllningen består vanligtvis av köttfärs, tomatsås och ost, och smörgåsen kan sedan gratineras i ugnen för att få en krämig och smakrik konsistens. Lasagnesmörgåsar är en läcker och mättande maträtt som passar perfekt som en festlig och annorlunda måltid.

Ingredienser

  • Gräddfil 65ml
  • Hackad lök 2 msk
  • Torkad oregano 1/2 msk
  • Salt 1/4 tsk
  • Bröd 8 skivor
  • Bacon 8 skivor
  • Tomat 8 skivor
  • Mozzarella 4 skivor
  • Smör 2 1/2 msk

Tillagning

  1. I en liten skål, kombinera de fyra första ingredienserna; bred på fyra brödskivor
  2. Varva med bacon, tomat och ost; toppa med resterande bröd
  3. Smält 2 msk smör i en stor stekpanna eller stekpanna
  4. Rosta smörgåsar tills de fått lite färg på båda sidor och osten smält, tillsätt smör om det behövs
  5. Näringsfakta1 smörgås: 445 kalorier, 24 g fett (12 g mättat fett), 66 mg kolesterol, 1094 mg natrium, 35 g kolhydrat (3 g sockerarter, 2 g fiber), 21 g protein
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen