Jordnötssmör Cheesecake

Jordnötssmör Cheesecake är en läcker dessert som kombinerar den krämiga och lena konsistensen av cheesecake med den rika och nötiga smaken av jordnötssmör. Denna maträtt är perfekt för alla som älskar jordnötssmör och sötsaker, och den är enkel att göra med endast några få ingredienser. Med sin söta och salta smak är Jordnötssmör Cheesecake en favorit bland både vuxna och barn och passar perfekt till alla tillfällen.

Ingredienser

  • Smör 50 g
  • Jordnötskakor 175 g
  • Gelatinblad 5
  • Ricotta 500 g
  • Jordnötssmör 175 g
  • Ljus sirap 175 g
  • Mjölk 150 ml
  • Vispgrädde 275 ml
  • Ljusbrunt mjukt socker 2 msk
  • Jordnötsbrött Krossad

Tillagning

  1. Olja och fodra en 20 cm rund kakform med lös botten med matfilm så att den blir så slät som möjligt
  2. Smält smöret i en kastrull
  3. Krossa kexen genom att krossa dem i en påse med en kavel och rör sedan ner dem i smöret tills de är mycket väl täckta
  4. Tryck fast blandningen ordentligt i botten av formen och kyl
  5. Blötlägg gelatinet i vatten medan du gör fyllningen
  6. Häll ricottan i en skål och vispa sedan i jordnötssmör och sirap
  7. Ricotta har en lite kornig konsistens så bli slät med en stavmixer för en slätare konsistens om du föredrar
  8. Ta det blötlagda gelatinet ur vattnet och pressa torrt
  9. Lägg den i en kastrull med mjölken och värm försiktigt tills gelatinet lösts upp
  10. Vispa ner i jordnötsblandningen och tippa sedan på kexbotten
  11. Kyl tills den stelnat
  12. För att frysa, låt stå i formen och så fort den är fast, täck ytan med matfilm, linda sedan formen med matfilm och folie
  13. För att tina, tina i kylen över natten
  14. För att servera, ta försiktigt ur formen
  15. Vispa grädden med sockret tills den håller sin form, bred sedan ut ovanpå cheesecaken och strö över jordnötsbrötten
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen