Jordnötssmör Cheesecake
Jordnötssmör Cheesecake är en läcker dessert som kombinerar den krämiga och lena konsistensen av cheesecake med den rika och nötiga smaken av jordnötssmör. Denna maträtt är perfekt för alla som älskar jordnötssmör och sötsaker, och den är enkel att göra med endast några få ingredienser. Med sin söta och salta smak är Jordnötssmör Cheesecake en favorit bland både vuxna och barn och passar perfekt till alla tillfällen.Ingredienser
- Smör 50 g
- Jordnötskakor 175 g
- Gelatinblad 5
- Ricotta 500 g
- Jordnötssmör 175 g
- Ljus sirap 175 g
- Mjölk 150 ml
- Vispgrädde 275 ml
- Ljusbrunt mjukt socker 2 msk
- Jordnötsbrött Krossad
Tillagning
- Olja och fodra en 20 cm rund kakform med lös botten med matfilm så att den blir så slät som möjligt
- Smält smöret i en kastrull
- Krossa kexen genom att krossa dem i en påse med en kavel och rör sedan ner dem i smöret tills de är mycket väl täckta
- Tryck fast blandningen ordentligt i botten av formen och kyl
- Blötlägg gelatinet i vatten medan du gör fyllningen
- Häll ricottan i en skål och vispa sedan i jordnötssmör och sirap
- Ricotta har en lite kornig konsistens så bli slät med en stavmixer för en slätare konsistens om du föredrar
- Ta det blötlagda gelatinet ur vattnet och pressa torrt
- Lägg den i en kastrull med mjölken och värm försiktigt tills gelatinet lösts upp
- Vispa ner i jordnötsblandningen och tippa sedan på kexbotten
- Kyl tills den stelnat
- För att frysa, låt stå i formen och så fort den är fast, täck ytan med matfilm, linda sedan formen med matfilm och folie
- För att tina, tina i kylen över natten
- För att servera, ta försiktigt ur formen
- Vispa grädden med sockret tills den håller sin form, bred sedan ut ovanpå cheesecaken och strö över jordnötsbrötten
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen
Av Matredaktionen
Stort test av tacosås – den är absolut sämst: "Lite vattnig"
Råd & Rön har gjort ett stort tacosåstest
Barillas knep väcker starka reaktioner – så får du perfekt kokt pasta varje gång
Barilla har gjort något som många menar är ett genialiskt hack, för att få perfekt kokt pasta varje gång
Här är 8 udda ingredienser som svenskarna helst har på sin taco
Att äta taco under fredagsmyset är ett populärt inslag för att välkomna helgen i många hushåll
5 Nostalgiska middagar – som borde komma tillbaka
Det är inte alltid lätt att komma på vad man vill äta till middag
Här är svenskarnas favoritkorv 2023: "Klassiker av en anledning"
Circle K och Kantar Sifo har tillsammans fördjupat sig i svenskarnas korvvanor
Nyheter24 testar Coca-Colas nya smak – så du slipper: "Hade kunnat spy"
Coca-Colas nya smak 3 000 Zero Sugar lanserades i veckan