Vegetarisk chili

Vegetarisk chili är en smakrik och hälsosam maträtt som består av en mix av bönor, grönsaker och kryddor. Den är en populär vegetarisk alternativ till den traditionella köttbaserade chilin och passar perfekt för både vardagsmiddagar och festliga tillfällen. Med sin fylliga och kryddiga smak är vegetarisk chili en favorit hos många och enkel att variera med olika ingredienser och toppingar.

Ingredienser

  • Rostade grönsaker 400 g
  • Kidneybönor 1 burk
  • Hackade tomater 1 burk
  • Blandat spannmål 1 paket

Tillagning

  1. Värm ugnen till 200°C
  2. Koka grönsakerna i en ugnsform i 15 minuter
  3. Häll i bönorna och tomaterna, krydda och koka i ytterligare 10-15 minuter tills rykande heta
  4. Värm påsen i mikron på hög i 1 min och servera med chilin
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen