Fyllda paprikor med quinoa och svarta bönor
Fyllda paprikor med quinoa och svarta bönor är en hälsosam och smakrik maträtt som passar perfekt för både lunch och middag. Quinoan och de svarta bönorna ger rätten en bra proteinhalt och tillsammans med övriga ingredienser som lök, vitlök och kryddor skapar de en fyllig och god smak. Paprikorna fylls med quinoablandningen och gratineras i ugnen tills de är mjuka och saftiga. En läcker och näringsrik rätt som passar både vegetarianer och köttätare.Ingredienser
- Grön peppar 4 hela
- Olivolja 1 matsked
- Lök 1 liten fin tärnad
- Vitlök 2 klyftor, hackade
- Quinoa 250ml
- Svarta bönor 1 burk
- Söt majs 250ml
- Tärnade tomater 1 burk
- Kummin 1 tesked
- Chili pulver ½ tsk
- Rökt paprika ½ tsk
- Salt Efter smak
- Peppar Efter smak
- Strimlad mexikansk ost 375ml
- Koriander Hackad
Tillagning
- Värm ugnen till 190°C
- Smörj lätt en 9x13-tums ugnsform eller en ugnsform av liknande storlek
- Lägg paprikahalvorna i den förberedda ugnsformen med snittsidan uppåt
- Grädda i 15-20 minuter, eller tills de mjuknat något
- Medan paprikan gräddas, förbered fyllningen
- Värm olivoljan på medelvärme i en stor stekpanna
- Tillsätt den hackade löken och koka i 3-4 minuter tills den mjuknat
- Tillsätt vitlöken och koka i ytterligare 1 minut tills den doftar
- Rör ner den kokta quinoan, svarta bönorna, majs, tärnade tomater, malen spiskummin, chilipulver, rökt paprika, salt och peppar
- Koka i 5-7 minuter tills den är genomvärmd
- Ta bort stekpannan från värmen och rör i 250g av den rivna osten, om du använder den
- Ta ut paprikorna från ugnen och fyll försiktigt varje paprikahalva med quinoa- och svartbönorblandningen
- Toppa de fyllda paprikorna med den återstående 125g riven ost, om du använder
- Sätt tillbaka de fyllda paprikorna i ugnen och grädda i ytterligare 15-20 minuter tills osten smält och paprikorna är mjuka.
- Ta ut ur ugnen och låt de fyllda paprikorna svalna i 5 minuter innan servering
- Garnera med färsk hackad koriander
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen
Av Matredaktionen
Stort test av tacosås – den är absolut sämst: "Lite vattnig"
Råd & Rön har gjort ett stort tacosåstest
Barillas knep väcker starka reaktioner – så får du perfekt kokt pasta varje gång
Barilla har gjort något som många menar är ett genialiskt hack, för att få perfekt kokt pasta varje gång
Här är 8 udda ingredienser som svenskarna helst har på sin taco
Att äta taco under fredagsmyset är ett populärt inslag för att välkomna helgen i många hushåll
5 Nostalgiska middagar – som borde komma tillbaka
Det är inte alltid lätt att komma på vad man vill äta till middag
Här är svenskarnas favoritkorv 2023: "Klassiker av en anledning"
Circle K och Kantar Sifo har tillsammans fördjupat sig i svenskarnas korvvanor
Nyheter24 testar Coca-Colas nya smak – så du slipper: "Hade kunnat spy"
Coca-Colas nya smak 3 000 Zero Sugar lanserades i veckan