Kyckling Enchilada gryta

Kyckling Enchilada gryta är en smakrik och fyllig mexikansk maträtt som består av saftig kyckling, enchiladasås, grönsaker och ost som gratineras i ugnen. Den är enkel att göra och passar perfekt till vardagsmiddagen eller när man vill bjuda på något gott och lättlagat till middagsgästerna. En riktig favorit för alla som älskar mexikansk mat!

Ingredienser

  • Enchiladasås 420ml burk
  • Strimlad Monterey Jack ost 750ml
  • Majs tortillas 6
  • Kycklingbröst 2

Tillagning

  1. Skär varje kycklingbröst i ca 3 bitar, så att det tillagas snabbare och lägg det i en liten gryta
  2. Häll Enchiladasås över och koka under lock på låg till medelhög värme tills kycklingen är genomstekt, ca 20 minuter
  3. Inget vatten behövs, kycklingen kommer att koka i Enchiladasåsen
  4. Se till att du rör om då och då så att det inte fastnar i botten
  5. Ta ut kycklingen från grytan och strimla med två gafflar
  6. Värm ugnen till 190 grader
  7. Börja lägga upp grytan i lager
  8. Börja med cirka 65ml av den överblivna Enchiladasåsen över botten av en ugnsform
  9. Jag använde en längre ugnsform så att jag kan lägga 2 majstortillas tvärs över
  10. Lägg 2 tortillas på botten, toppa med ⅓ av kycklingen och ⅓ av den återstående såsen
  11. Strö över ⅓ av osten och upprepa, börja med 2 fler tortillas, sedan kyckling, sås, ost
  12. Upprepa med sista lagret med resterande ingredienser, tortillas, kyckling, sås och ost
  13. Grädda i 20 till 30 minuter utan lock, tills bubbel och ost har smält och börjat få färg på toppen
  14. Servera varm
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen