Kyckling Karaage

Kyckling Karaage är en japansk maträtt bestående av bitar av kyckling som marinerats i en blandning av sojasås, ingefära, vitlök och mirin innan de friteras tills de blir gyllenbruna och knapriga. Denna populära rätt serveras ofta som en aptitretare eller som en del av en större måltid och är känd för sin saftiga och smakrika karaktär.

Ingredienser

  • Kycklinglår 450 gram benfri
  • Ingefära 1 matsked
  • Vitlök 1 klyfta
  • Jag är pil 2 matskedar
  • Sake 1 matsked
  • Strösocker 2 teskedar
  • Potatisstärkelse 85ml
  • Vegetabilisk olja 85ml
  • Citron 85ml

Tillagning

  1. Tillsätt ingefära, vitlök, sojasås, sake och socker i en skål och vispa ihop
  2. Tillsätt kycklingen och rör sedan om så att den blir jämn
  3. Täck över och ställ i kylen i minst 1 timme
  4. Tillsätt 1 tum vegetabilisk olja i en tjockbottnad gryta och värm tills oljan når 180 grader
  5. Klä ett galler med 2 ark hushållspapper och ta ut tången
  6. Lägg potatisstärkelsen i en skål Tillsätt en näve kyckling till potatisstärkelsen och rör om så att varje bit täcks jämnt
  7. Stek karaagen i omgångar tills utsidan är medelbrunt och kycklingen är genomstekt
  8. Överför den stekta kycklingen till det pappershandduksklädda gallret
  9. Om du vill att karaagen ska hålla sig krispig längre kan du steka kycklingen en andra gång, tills den fått en mörkare färg efter att den svalnat en gång
  10. Servera med citronklyftor
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen