Chick-Fil-A smörgås

Chick-Fil-A smörgås är en populär maträtt bestående av en friterad kycklingfilé serverad på ett mjukt bröd med pickles. Smörgåsen är känd för sin saftiga och krispiga kycklingfilé samt den unika smaken från pickles. Den är en favorit bland många och erbjuds på restaurangkedjan Chick-Fil-A i USA.

Ingredienser

  • Kycklingbröst 1
  • Pickle Juice 65ml
  • Ägg 1
  • Mjölk 65ml
  • Mjöl 125ml
  • Florsocker 1 msk
  • Paprika 1/2 tsk
  • Salt 1/2 tsk
  • Svartpeppar 1/4 tsk
  • Vitlökspulver 1/4 tsk
  • Selleri salt 1/4 tsk
  • Cayenpeppar 1/2 tsk
  • Olivolja 250ml
  • Sesamfröburgarebullar 1

Tillagning

  1. Linda in kycklingen löst mellan plastfolie och slå försiktigt med den platta sidan av en köttmörare tills den är cirka 1,2 cm tjock runt om
  2. Skär i två delar, så jämnt som möjligt
  3. Marinera i saltgurka i 30 minuter till en timme (tillsätt en tesked Tabascosås nu för en kryddig smörgås)
  4. Vispa ägget med mjölken i en skål
  5. Blanda mjöl, socker och kryddor i en annan skål
  6. Doppa kycklingbitarna var och en i ägget på båda sidor och lägg sedan i mjöl på båda sidor
  7. Värm oljan i en stekpanna (1,2cm djup) till ca 175 grader
  8. Stek varje kotlett i 2 minuter på varje sida, eller tills de är gyllene och genomstekta
  9. Klä upp på papper och servera på rostade bullar med saltgurka skivor
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen