Lammgryta

Kött som har lagats länge i en gryta, som lamm- eller nötgryta, har en tendens att hålla sig bra vid uppvärmning och smakerna kan till och med förstärkas. Här är ett recept på en god lammgryta, för sex portioner.

Ingredienser

  • Lammkött, skuret i bitar 800g
  • Olivolja 2 msk
  • Hackade lökar 2
  • Finhackade vitlöksklyftor 3
  • Morötter, skurna i skivor 2
  • Potatisar, skurna i bitar 2
  • Lamm- eller grönsaksbuljong 1 liter
  • Rött vin 200 ml
  • Rosmarin 2 tsk
  • Timjan 2 tsk
  • Salt och peppar efter smak

Tillagning

  1. Bryn lammköttet i olja i en stor gryta och ställ åt sidan.
  2. Fräs lök och vitlök i samma gryta tills de är mjuka.
  3. Lägg tillbaka köttet och tillsätt vin, buljong, morötter, potatis och kryddor.
  4. Låt småkoka på låg värme i 2-3 timmar tills köttet är mört.
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen