Linsgryta med grönsaker

"Linsgryta med grönsaker" är ett enkelt och näringsrikt recept, idealiskt för studenter. Den består av proteinrika linser, aromatisk lök och vitlök, krossade tomater för fyllighet, samt morötter för sötma och krispighet. Kokt i grönsaksbuljong och kryddad med salt, peppar, kummin och paprika, erbjuder denna rätt en smakrik och mättande måltid.

Ingredienser

  • Gröna eller röda linser 2 dl
  • Stor lök 1
  • Vitlöksklyftor 1
  • Krossade tomater 1 burk
  • Morötter 2
  • Grönsaksbuljong 1 liter
  • Salt, peppar, kummin, paprika efter smak

Tillagning

  1. Skala och hacka lök och vitlök, och skär morötterna i små bitar.
  2. Fräs lök och vitlök i en gryta med lite olja.
  3. Tillsätt linser, morötter, krossade tomater och buljong.
  4. Låt koka på låg värme i cirka 30 minuter tills linserna är mjuka.
  5. Krydda med salt, peppar, kummin och paprika efter smak.
  6. Servera med ris eller bröd.
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen