Kyckling och ris
"Kyckling och ris" är en enkel och näringsrik maträtt som kombinerar saftiga kycklingdelar, smakrikt kokt ris och en mix av frysta grönsaker. Det är en mångsidig måltid där sojasåsen ger en härlig umami-smak, medan salt och peppar framhäver kycklingens naturliga aromer. Denna rätt är både mättande och smakfull, idealisk för en vardagsmiddag.Ingredienser
- Kycklinglår eller bröst 4
- Ris 2 dl
- Frysta grönsaker 1 påse
- Sojasås 2 msk
- Salt, peppar efter smak
Tillagning
- Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
- Stek kycklingen i lite olja tills den är genomstekt. Krydda med salt och peppar.
- Tillsätt frysta grönsaker och sojasås, och låt dem bli varma.
- Blanda riset med kycklingblandningen och servera.
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen
Av Matredaktionen
Stort test av tacosås – den är absolut sämst: "Lite vattnig"
Råd & Rön har gjort ett stort tacosåstest
Barillas knep väcker starka reaktioner – så får du perfekt kokt pasta varje gång
Barilla har gjort något som många menar är ett genialiskt hack, för att få perfekt kokt pasta varje gång
Här är 8 udda ingredienser som svenskarna helst har på sin taco
Att äta taco under fredagsmyset är ett populärt inslag för att välkomna helgen i många hushåll
5 Nostalgiska middagar – som borde komma tillbaka
Det är inte alltid lätt att komma på vad man vill äta till middag
Här är svenskarnas favoritkorv 2023: "Klassiker av en anledning"
Circle K och Kantar Sifo har tillsammans fördjupat sig i svenskarnas korvvanor
Nyheter24 testar Coca-Colas nya smak – så du slipper: "Hade kunnat spy"
Coca-Colas nya smak 3 000 Zero Sugar lanserades i veckan