Fyllda paprikor

Fyllda paprikor är en mångsidig och smakrik maträtt som kombinerar saftiga paprikor fyllda med en härlig blandning av ingredienser.

Ingredienser

  • Stora paprikor 4
  • Ris 2 dl
  • Krossade tomater 1 burk
  • Lök, hackad 1
  • Salt, peppar, oregano eller basilika efter smak

Tillagning

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Skär toppen av paprikorna och ta bort kärnorna.
  3. Fräs lök och krossade tomater i en panna, och blanda med det kokta riset.
  4. Krydda med salt, peppar, och oregano eller basilika.
  5. Fyll paprikorna med risblandningen, och toppa med riven ost om du använder det.
  6. Baka i ugnen på 200°C i cirka 25-30 minuter eller tills paprikorna är mjuka.
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen